Yer Bilimci Prof. Dr. Görür: Adıyaman depremi beklenen depremi öne almış olabilir


Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından Çelikhan- Erkenek ve Maraş Türkoğlu hattında dikkatli olma çağrısında bulundu.

post

 Güncel    15.03.2022 10:50:00    Bu İçerik 2942 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),  dün saat 15.38'te, merkez üssü Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıklamıştı.

Meydana gelen deprem ile ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmede bulunan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  4,3 büyüklüğündeki depremin  beklenen depremi öne çekmiş olabileceğini açıkladı.

Elazığ depreminden sonra yaptığı açıklamaya dikkat çeken Görür, "Çelikhan/Taşdamlar’da 4,5’lik deprem oldu. Elazığ depreminden sonra ben Çelikhan-Erkenek hattı tehlike altına girdi, dikkat edilmeli diye sürekli uyarmaya başladım. Bu hat 1893'te 7’nin üzerinde deprem üretmiş. Bugünkü deprem beklediğimiz depremi öne çekmiş olabilir. Yeni olan deprem Çelikhan-Erkenek fay kolunun doğu ucunda. Kaf'ın Sivrice- Pütürge hattı 2020 Elazığ depremi ile kırılmıştı. Ben Elazığ depreminin Çelikhan- Erkenek hattına stres transferi yapmış olabileceğini söylemiştim. Çelikhan- Erkenek ve Maraş Türkoğlu hattı dikkatli olmalı." ifadelerini kullandı.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde dün meydana gelen deprem, Şanlıurfa başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedilmişti. (İLKHA)
 

adıyaman,dprem,çelikhan