​Çocuk yaşta turistlere rehberlik yapıyorlar


​Adıyaman'daki milattan önce birinci yüzyıla ait Perre Antik Kenti'ne gelen yerli turistlere rehberlik yapan çocuklar, hem okul harçlıklarını çıkarıyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

post

 Adıyaman    29.04.2019 16:48:08    Bu İçerik 546 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman'da bulunan, milattan önce birinci yüzyıla ait Perre Antik Kenti civarında oturan ortaokul ve lise çağındaki çocuklar yerli turistlere yaptıkları rehberlikle hem okul harçlıklarını çıkarıyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Rehber çocuklardan Muhammed Baran Kaya, yerli turistlere antik kentin tarihi ve hikayesini anlattıklarını belirterek özellikle yaz aylarında günde 15-20 TL kazandıklarını aktardı.

Örenli Mahallesinde oturduğunu söyleyen ortaokul öğrencisi Kaya antik kentle ilgili olarak "Burası milattan önce birinci yüzyılın sonlarına doğru kurulmuştur. Günümüz Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman'ın eski başkenti olan Samsat çevrelerini kapsamaktaydı. Burayı Nemrut yönetirdi. Nemrut burada bir dağın da ismidir. İçeride kapalı alanlarda olanlar aile mezarlarıdır. Dışarıdakiler tek kişilik lahit mezarlardır." bilgisini verdi.

Mehmet Çetin de 6 arkadaşıyla birlikte, yerli turistlere antik kentin tarihini anlattıkların belirterek okul harçlıklarını çıkardıklarını ifade etti. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/96073/cocuk-yasta-turistlere-rehberlik-yapiyorlar 

cocuk-yasta-turistlere-rehberlik-yapiyorlar