Öğrenciler Afganistan yararına kermes düzenledi


​Ülkelerindeki savaş, çatışma ve işsizlik nedeniyle Türkiye ve Avrupa ülkelerine göç eden Afganistanlı mültecilere sahip çıkma adına Adıyaman Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kermes düzenlendi.

post

 Kültür ve Yaşam    10.03.2022 13:56:55    Bu İçerik 7373 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Okulun "İyilik Grubu" koridorunda öğrenci ve öğrenci velileri tarafından düzenlenen kermese yoğun ilgi gösteren öğrenciler amaçlarının mazlum coğrafyadaki din kardeşlerine yardım etmek olduğunu belirtti.

"Buradaki esas amacımız yetişen bu gençliğin bu hassasiyette sahip olmasını sağlamaktır"

Okul Müdürü Abdulkerim Işık öğrencilerin bu konularda gasas olmalarını amaçladıklarını belirterek, "Okulumuz İyilik Grubunun çaba ve gayretiyle düzenlenen ve Afganistan'a iyilik treninin bir vagonu olmak adına çabaladığımız bu gayretimizde yardımcı olan tüm öğrencilerimize, velilerimize yürekten teşekkür ediyorum. "Gel sende iyilikte bir adım önde ol" sloganıyla başladığımız ve iyilik treninin bir vagonunu doldurmak için gayret ediyoruz. Çocuklarımızın dünyanın herhangi bir mazlum coğrafyasında ihtiyaç sahibi bir insana yardım, destek ve yanında yer alma çabasının ve değerler dünyasında yer almaya çalıştığımız enerjisiyle bu kermesimizi düzenliyoruz. Bu kermesimiz vesilesiyle dün Yemen'de, Arakanda, Halep'te bugünde Afganistan'da tüm ihtiyaç sahibi insanlara olacağız. Yaralarına küçükte olsa ilaç olmaya çalışacağız. Buradaki esas amacımız yetişen bu gençliğin bu hassasiyette sahip olmasını sağlamaktır. Dünyanın herhangi bir yerindeki muhtaç, mağdur insanlardan haberdar olmalarını sağlamaktır." dedi.

Kermese destek sunan öğrencilerden Hatice Şahin, "Dünyadaki tüm mazlum kardeşlerimize sahip çıktığımız gibi bugün de Afganistan'daki kardeşlerimiz adına yardım kermesi düzenledik. Tüm velilerimize ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Olcay Arslan ise, "Arkadaşlarımızla beraber Afganistan'daki mazlum kardeşlerimize yardımda bulunmak amacıyla kermes düzenledik." şeklinde konuştu.

Okul öğrencilerinden Büşra İnal ve ilknur ilkbay ise, kermesi Afganistan'daki Müslüman kardeşlerine yardım amaçlı düzenlediklerini belirtti.

Öğrenci velilerinden Mehmet Bilen, "Okul idaresi tarafından Afganistan yararına yapılan bu kermesten dolayı teşekkür ediyorum. Bizde öğrencilerin bu iyiliklerine katkı sunmak için buraya geldik. Kendilerine böyle güzel bir iş yaptıkları için teşekkür ediyoruz." Dedi

İyilik Der olarak öğrencilere katkı sunduklarını belirten Süleyman Aslan öğrencileri tebrik ettiğini dile getirerek, "Gençlerin Afganistan için düzenledikleri bu kermese katkı sunmak için geldik. Rabbim o insanların yardımcısı olsun. Afganistan'a acil bir yardım yapmamız gerekiyor. Açlık sınırındaki bu insanlar çok sıkıntı yaşıyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

adıyaman,kermes,lise,afganistan,anadolu lisesi