HUBUDER'den Türkiye'nin buğday stokuna ilişkin açıklama


​Hububat Tedarikçileri Derneği (HUBUDER), mevcut buğday stoklarının hasat dönemine kadar Türkiye'nin tüketim ihtiyacını karşılayacak seviyede olduğunu açıkladı.

post

 Ekonomi    08.03.2022 15:08:29    Bu İçerik 12356 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Hububat Tedarikçileri Derneği (HUBUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gülfem Eren, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya-Ukrayna gerilimine bağlı olarak son günlerde Türkiye'de buğday stokları, üretim ve piyasa gelişmelerine yönelik açıklama yapma gereğini duyduklarını söyledi.

Eren, "Derneğimiz üyesi olan ve olmayan tedarikçiler ile sanayicilerin lisanslı depolarda, piyasada, limanlardaki stokları ile kamudaki mevcut buğday stokları hasat dönemine kadar tüketim ihtiyacımızı karşılayacak seviyededir." dedi.

Türkiye'nin her bölgesinde HUBUDER'in mevcut üye tedarikçi ve sanayiciler aracılığı ile düzenli olarak buğday gelişim ve iklim durumunun takip edildiğini söyleyen Eren, "Bu kapsamda bitki gelişimi normal seviyede ve iklim yönüyle olumlu durum söz konusu olup bu hasat döneminde tüketim ihtiyacımızı karşılayacak seviyede üretim tahmin ediyoruz." diye ekledi.

Türkiye'de buğday hasatının Akdeniz bölgesinde Mayıs ortalarında başladığını ve akabinde Güneydoğu ve Marmara Bölgelerinde Haziran ayı içerisinde devam ettiğini hatırlatan Eren, "Dolayısıyla buğdayda mevcut stok ve üretim yönüyle endişe edilecek bir durum olmadığı düşünülmektedir." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)
 

buğday,ekmek,hubuder