Mehmet Yavuz'un kızı babasının vasiyetini kabri başında yerine getirdi


Tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde vefat eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz'un kızı Şevval Yavuz, babasının hafızlık vasiyetini kabri başında okuduğu son dersle tamamladı.

post

 Kültür ve Yaşam    27.02.2022 14:21:50    Bu İçerik 1949 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

9 Ağustos 2019'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, kızına hafız olmasını vasiyet etmiş, kızı da bu vasiyeti yerine getirerek Mirac Kandili günü babasının kabri başında, hafızlık eğitimi veren hocasına okuduğu son dersle icazetini aldı.

Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde bulunan kabri başında hafızlığını tamamlamak için gelen Şevval Yavuz'a medresede okuyan arkadaşları, hafızlık eğitimi veren hocaları, annesi ve halaları eşlik etti.

Babasının kabri başında okuduğu Kur'an-ı Kerim'i babasının ruhuna hediye eden Şevval Yavuz, Alimler ve Medreseler Birliğine verdiği eğitimden dolayı teşekkür etti.

Yavuz, "Bu günü gösteren Rabbime hamd-u senalar olsun. Babam bana vasiyetinde hafız olmamı istediğini söylemişti. Ben onun gözleri önünde Kur'an-ı Kerim'i hafız olarak okuyamadım. Ama geldim kabri başında dersimi okudum ve hafız oldum çok mutluyum ve söyleyecek kelime bulamıyorum. Şu an çok mutluyum. emeği geçen hocalarıma, ablalarıma çok teşekkür ederim, Rabbim hepsinden razı olsun." ifadelerini kulandı. (İLKHA)
 

adıyaman-mehmet yavuz,şeval Yavuz-hafızlık