Adıyamanlılar: Kudüs'ün özgürlüğü ümmetin vahdetine bağlı


​"Dünya Kudüs Haftası" münasebetiyle duygularını paylaşan Adıyamanlı vatandaşlar Kudüs’ün kurtuluşunun ümmetin kurtuluşu ve Kudüs'ün ümmeti birleştirecek en güçlü bağ olduğuna vurgu yaptı.

post

 Güncel    25.02.2022 22:49:39    Bu İçerik 3728 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

"Dünya Kudüs Haftası'nın" tüm İslam âlemi için yeniden diriliş getirmesi temennisinde bulunan vatandaşlar siyonist işgalcilerin aslında çok korkak olduklarını bunun en belirgin özelliğinin de bebek katili olması olduğunu ifade ettiler.

"Önceliklerimize çok büyük bir önem vermemiz gerekiyor"


Mehmet Aydın

Müslümanların Kudüs'e ve değer değerlerine sahip çıkması gerektiğini belirten vatandaşlardan Mehmet Aydın, "Bugün Kudüs Günü ise bizim dünya Müslümanları olarak önceliklerimize çok büyük bir önem vermemiz gerekiyor. Kutsallarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun en küçüğünü de en büyüğü gibi görmek gerekiyor. İsrail güçlü olduğu için oradaki Müslümanlara eziyet edip evlerini yıkmıyor. Biz dünya Müslümanlarının birlik olmayışı onlara bu gücü veriyor. Bizim dünyaya meyledişimizden dolayı oralar yıkılıyor. Oradaki kardeşlerimiz sıkıntı ve eziyet çekiyor. İslam adına tekrardan birlikteliğimizi Allah için sağlarsak, el ele verirsek o zalim ve barbarlarda bir hiç olduklarını oradaki bebeklere silah doğrultmalarından anlayacaklardır." dedi.

"Kudüs tevhidin mekânıdır"


Esat Aktanbaş

Esat Aktanbaş, "Ben Kudüs'ü Hazreti Âdem'den Peygamber Efendimize kadar gelen bütün Peygamberlerin, tevhidin mekânı ve merkezi olarak kabul ediyorum. Kudüs'ü ümmetin ve Müslümanların kurtuluşu olacak bir yer olarak görüyorum. Bi inanıyoruz bu dava kıyamete kadar devam edecek, Kudüs Müslümanların olacak. Zalimler yeryüzünde hâkim olamayacaktır. Rabbimiz zulme rıza göstermeyeceğini kendisi bildiriyor. Ve inşallah yakın zamanda bu zulümlerin, o döktükleri kanın ve mazlumlara yaptıkları işkencelerin hesabını vereceklerdir. Rabbim bütün ümmete birlik ve beraberlik nasip etsin. Cenab-ı Allah yeni Fatihler yetiştirmeyi bizlere nasip etsin." şeklinde konuştu.

"Kudüs işgal edildiğinden bu yana bütün Müslümanların yüreğinde bir kor ateşi gibi yanıyor"


Sırrı Öztürk

Kudüs işgal edildiğinden bu yana bütün Müslümanların yüreğinde bir kor ateşi gibi yanıyor. Kudüs özgürlüğüne kavuşmayana kadar ümmet bundan vazgeçmeyecektir. Kudüs hepimiz için çok önemlidir. Yıllarca İslam coğrafyası içerisinde Kudüs özürce yaşarken oradaki farklı inançlara mensup insanlarda özgürce dinlerini ifa etmişlerdir. Ama maalesef şuan da işgal altında bulunan Kudüs'ün en fazla ezilenleri Müslümanlar olmaktadır. Ümmet olarak Kudüs özgür olana kadar mücadeleye devam edeceğini, yakınlık ve uzaklığın bizim için çok önemli olmadığını dünyanın neresinde olura olsun bütün Müslümanların Kudüs'ün özgürlüğün kendilerine dert edindiğini işgalcilerin bilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.             

"Bizler Kahraman Selahattin'lerin torunlarıyız"


Ayhan Aktan

Kudüs'ün bir sevda vazgeçilmez bir mekân olduğunu vurgulayan Ayhan Aktan ise, "Kudüs bağrında Mescid-i Aksa gibi mukaddes ve mukadder bir mescidi barındıran tüm dünyanın adalet ve huzura kavuşmasını sağlayan merkez şehirdir. Kudüs adaletin; hürriyetin ahlak ve hayânın başkenti, dünya huzurunun başşehridir. Bizler dünya var olduğu müddetçe Kudüs'ün aşkıyla, sevdasıyla yüreklerimizde hamaset yüklenmiş Kahraman Selahattin'leri torunlarıyız. Bizler Kudüs'le ilgili bütün platformlarda, gündem değerlendirmelerinde, bütün iç tüzüklerde varız, var olacağız. Kudüs'ün kıymet ve değerini küçük görenler küçüklerdir. Bizler Kudüs'le ilgili atılacak en küçük bir adımın bile, selahattin'i Eyyubi'nin gayretini yeni nesillere taşıyacak, nakış nakış işleyecek birer şahitleri olacağız." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

adıyaman,kudis,ümmet