Vatandaş camilerde aydınlatmayla birlikte ısıtma ve soğutmanın da ücretsiz olmasını istiyor


​Camilerde uygulanan çift elektrik abonelik sistemi ile camilerin aydınlatma giderleri genel bütçeden karşılanırken, ısınma ve soğutma giderleri vatandaşlardan toplanan paralarla ödenme yoluna gidildiğinden birçok sorun meydana gelebiliyor.

post

 Ekonomi    18.02.2022 10:12:51    Bu İçerik 9915 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ
Daha önce Adıyaman Ulu Cami'nin elektrik faturası ödenemediğinden kesilen elektrik nedeniyle merkezi sistemden öğle ezanı hoparlörden okunamamış ve adıyaman'da gündem olmuştu.

Ulu Cami cemaatinden Mahmut Kutlu elektrik faturalarının devlet tarafından ödenmesinin herkesin rahat etmesini sağlayacağını belirterek, "Camilerin elektrik giderlerinin devlet tarafından karşılanmasının herkesin rahat etmesini sağlayacağını belirten cami cemaatinden Mahmut Kutlu, "milletin bu kadar üstüne gidip her hafta para toplamaya ve imamlarımızı bu kadar tedirgin etmeye gerek yok. Devletimiz camilerin elektrik giderlerini karşılasa hem görevlilerimiz hem de imamlarımız rahat edecek ve her hafta par toplam derdinden kurtulacaklar. Burası ibadet yeridir, bunları devletimiz karşılasa gayet güzel olur." dedi.

"Hocamız her Cuma para istiyor"

Camilerdeki elektrik giderlerinin camiye gelen cemaat yerine devlet tarafından ödenmesi gerektiğini belirten Reşit Saygı, "Camilerin elektrik faturaları konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı ve devletimizin el atması lazımdır. İmamlarımız sürekli elektrik ücretlerinden bahsetmekten utanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığının bir bütçe ayırması lazımdır. Bizim mahalledeki camimize ayakkabılık yaptırdık 25 bin TL değerinde bu paralar halktan karşılanacağı için cami hocamız sürekli cemaatten para talep emek zorunda kalıyor. Bu durum hocalarımızın sıkılmasına neden oluyor." ifadelerini kullandı.

Cami cemaatinden Ahmet Okutan ise, "Biz istiyoruz ki camilerimiz önünde bağış sofrası serilmesin ve imamlarımız elektrik faturalarını ödemek için avuç açmasın. Türkiye artık bunları çoktan aşmıştır. Camilerimizde elektrik parasının alınmasını istemiyoruz. Hiç olmasa yüzde ellisi devlet tarafından ödensin." şeklinde konuştu.

"Hocalarımız para toplamaktan kurtulsun"

Abdullah Kızılay

Ulu Cami görevlilerinden Abdullah Kızılay elektrik faturaları için bazen ayda iki defa para toplamak zorunda kaldıklarını belirterek, "Camilerdeki elektrik faturaları için toplanan paradan dolayı çok sıkıntı çekiyoruz. Bu camide hizmet ettiğim için bu işin nasıl sıkıntılı olduğunu biliyorum. Bu ay fatura için iki defa para topladığımız halde yine de faturayı karşılayamadık. Hocalarımız bundan dolayı sıkıntı yaşıyor. İnsanlardan para istemeye utanıyorlar. Devletimizden rica ediyoruz ki camilerimizin elektrik faturalarını ödesinler." dedi. (İLKHA)
 

adıyaman,elektrik faturası,cami