Adıyaman'da Siyer Yarışması büyük bir heyecanla başladı


Peygamber Sevdalıları Vakfının 11'incisini düzenlediği "Siyer Yarışmasına" katılan öğrenciler, kendileri için önemli olanın Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Aleyhissaletu vessellem) hayatını öğrenmek olduğunu söylediler.

post

 Eğitim    13.02.2022 15:38:51    Bu İçerik 266 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman'da "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen 1001 ödüllü Siyer Yarışmasına katılan öğrenciler yarışma için hazırlanan kitabı defalarca okuduklarını ifade ettiler.

4 ayrı kategoride yarışan katılımcılar Türkiye geneli yapılan yarışmanın sonucunun ne olursa olsun sınava giren her kesin kazandığını ve kimsenin kaybetmediğini dile getirdi.

Adıyaman il merkezi ve 7 ilçede düzenlenen yarışmaya binlerce insan başvuru yaparak katılım sağladı. Salgın nedeniyle 2021 yılında yüz yüze yapılamayan yarışmaya katılan öğrenci ve yetişkinleri ayrı bir heyecan sardı.

Yarışmaya katılmak için kimi öğrenciler velileriyle birlikte sabah erken saatlerde gelip okul bahçesinde yarışma saatinin gelmesini bekledi. En az öğrenciler kadar ailelerinde heyecanlı olduğu gözlenen yarışmada tüm katılımcılar Allah Resulünün hayatını öğrenmenin verdiği gurur verici duyguyu yaşadı. (İLKHA)
 

siyer yarışması, adıyaman