Bakan Özer: Okulları kapatmak çözüm değil


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Okulları kapatmak çözüm değil. Türkiye olarak biz de birinci dönem bunu başardık ve inşallah ikinci dönem de başaracağız." dedi.

post

 Eğitim    07.02.2022 00:36:12    Bu İçerik 3029 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Bakan Özer, bir TV yayınına katılarak açıklamalarda bulundu.

2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemini başarılı bir şekilde bitirdiklerini belirten Özer, "Aynı kararlılıkla ve aynı önlemlerle yarın itibarıyla başlayacak ikinci dönemde de tüm sınıf kademelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Kovid-19 salgını ile ilgili alınabilecek tüm önlemleri okullarımızda alıyoruz." dedi.

Özer, "Okulları kapatmanın bir çözüm olmadığının görülmesi gerekir. Tüm dünya, gelişmiş ülkeler, OECD ülkeleri, okullarını açık tutmak için çok ciddi çaba sarf ediyorlar. Türkiye olarak biz de birinci dönem bunu başardık ve inşallah ikinci dönem de başaracağız." diye konuştu.

Özer, önlemleri üst düzeyde uygulayarak süreci yürüteceklerini, en az iki doz aşı olmuş öğretmen oranının yüzde 90 olduğunu kaydetti.

Bursa'da iki tane Anadolu Meslek Lisesinde hızlı antijen kiti testlerinin yapıldığını söyleyen Özer, onaylanınca okullarda bunları dağıtacaklarını ifade etti.

Özer, 2021 KPSS sonucuyla öğretmen atamalarının mutlaka yapılacağını ve bu konuyla ilgili bir gelişme olursa duyuracaklarını belirtti.

Özer, LGS'de olası bir değişikliğe ilişkin, "LGS'de bir değişiklik olmayacak. Tarih de belli. Herhangi bir sürpriz olmayacak. Öğrencilerimizin içi rahat olsun." yanıtını verdi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

OKUL-BAKAN ÖZER-SALGIN-OMİCRON-COVİD-19