​Adıyaman’da Regaib Gecesi dualarla ihya edildi


​Mübarek üç ayların ilki olan Recep ayı içerisinde bulunan Regaib Gecesi okunan Kur’an-ı Kerim, yapılan dua ve kılınan namazlarla ihya edildi. Adıyaman Ulu Camii’nde il Müftülüğü tarafından düzenlenen kandil programına yediden yetmişe Müslümanlar iştirak etti.

post

 Adıyaman    04.02.2022 11:28:57    Bu İçerik 4622 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Üç ayların Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirten Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, üç ayları, ekim, bakım ve hasat ayları olarak değerlendirdi.

Şuhur-u selase de olarak bilinen mübarek üç ayların fırsat ayları olarak değerlendirilmesi ve en büyük manevi kârların elde edilerek geçirilmesi gerektiğini dile getiren Adıyaman İl Müftüsü Taşçı, üç aylardaki gün ve gecelerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Üç ayların Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip olduğunu ve her anının değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Taşçı, "Bu benim son üç aylarım olabilir düşüncesiyle hareket edilerek Allah'ın ve Resulünün yasakladığı şeylerden şiddetle kaçınılması gerekir." dedi.

“Şeytanların zincire vurulacağı bir hasat mevsimine daha İnşallah girmiş olacağız”

Üç ayların diğer aylardan farklı bir şekilde daha mana dolu olarak geçirilmesi gerektiğini dile getiren Taşcı, “Şu fani hayatımızda Rabbim nasip ederse rahmet, merhamet, mağfiret; Cennetin kapılarının açılacağı, Cehennemin kapılarının kapatılacağı, şeytanların zincire vurulacağı bir hasat mevsimine daha İnşallah girmiş olacağız. Miladi 2022 Hicri 1443 yılının 3 aylarına Allah'ın izniyle Rabbim bütün Müslümanlara bu ayları en güzel şekilde ihya etmeyi nasip eylesin. Üç aylar gelince Peygamber Efendimiz (Aleyhisselatu vesselam) ‘Ya Rabbi, Recep ve Şaban'ı hakkımızda hayırlı ve bereketli kıl, bizleri Ramazan’a ulaştır.’ diye dua ederdi. Yine üç aylarla alakalı olarak Peygamber Efendimiz, ‘Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ise ümmetimin ayı.’ diye buyurarak üç ayları en güzel şekilde geçirmemizi Peygamber Efendimizin (Aleyhissalatu Vesselam) bu hadisinden anlıyoruz. Üç aylar zaman olarak da diğer aylardan farklı bir zaman dilimleridir. Bu aylar içerisinde yer alan kandillerimiz hem Allah katında hem de biz Müminler katında farklı bir değere, farklı bir yere sahip olan kandil gecelerimizin dördü üç aylar içerisindedir.” ifadelerini kullandı.

“Bu gece tevbe istiğfar etmeliyiz”

Cami cemaatinden Mehmet Salih Eren, “Üç aylar manevi iklimin coştuğu zaman dilimidir. Kandillerde Ramazan’a hazırlık nispetindedir. Bu geceler de Cenab-ı Allah’ın rahmetinin bol olduğu gecelerdir. İnşallah adım adım bizleri Ramazan’a hazırlayan kandil gecelerini Cenab-ı Allah mübarek eylesin. Herkesin kandili mübarek olsun. Bu aylarda bol bol tevbe ederek Cenab-ı Allahtan af ve mağfiret dilemeliyiz.” dedi.

Geceyi idrak etmek için Ulu Camiye namaz kılmaya gelen Mahmut Gümüş ise “Regaib Kandili mübarek üç ayların başlangıcıdır. Bu günlerde bol bol hayır hasenat ederek Rabbimizden mağfiret dilemeliyiz. Ramazan ayı Cennetin kapılarının sonuna kadar açılacak aydır. Rabbim tüm ümmeti Muhammed’in yaptığı hayırları kabul eylesin, gecemiz mübarek olsun.”ifadelerini kullandı.

Cami cemaatinden Muhammed Kemal Ballı, “Bugün mübarek Regaib kandili Rabbim bizleri bundan sonra gelecek Şaban ve Ramazan’a ulaştırsın. Bu ayları çok iyi değerlendirerek fırsat bilmeliyiz. Rabbimze bol bol yalvararak, dua ederek af dilemeli ve bizleri Ramazan’a ulaştırması için dua etmeliyiz. Bundan sonraki her bir günümüzü son günlerimizmiş gibi bilmeliyiz. Bu üç ayları son üç aylarımız gibi bilmeliyiz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ÜÇ AYLAR,REGAİB,MEHMET TAŞCI