Adıyaman’da onlarca büyükbaş hayvanı telef olan çiftlik sahipleri yetkililerden yardım bekliyor


​Adıyaman’da devam eden yoğun kar yağışı kent farklı noktalarından hayatı olumsuz etkileyerek maddi hasara neden olmaya devam ediyor.

post

 Adıyaman    26.01.2022 16:02:40    Bu İçerik 2075 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle çöken çatının altında kalan 22 büyükbaş hayvan telef olurken, çiftlik sahipleri yetkililerden yardım talebinde bulundu.


Çektikleri videoda sıkıntılarını dile getiren ve 1.8 milyon TL. maddi bir hasar meydana geldiğini belirten Çatan, “Hiçbir yetkili bize yardımıma gelmedi hepsini kendi imkanlarımızla taşıdık. Her yeri aradık ama kimse bize yardıma gelmedi. Devlet neden bize yardıma gelmiyor. Bizler devletten yardım bekliyoruz. Devlet şu an bize yardım etmese bize ne zaman yardım edecek. Sayın cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz. Sadece Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gelip kayıt alıp gitti. 22 hayvanımız telef oldu. Çatı tamamen çökmüş, çatının altında da hayvanlar var. Çatıyı kaldıramıyoruz.” dedi.

10 bin metre açık alan üzerindeki bin 500 metre kapalı alana sahip çiftliğin tamamen yıkıldığını belirten Nazif Çatan, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Kahta Kaymakamının kendilerini ziyaret ederek ellerinden geleni yapacaklarını söylediklerini belirtti.

Çiftlikte bulunan diğer hayvanlara kar altında bekletilirken, yoğun kar nedeniyle çöken çatının altında bazı kümes hayvanlarının da telef olduğu görüldü. (İLKHA)

ADIYAMAN-YIKILAN ÇATUI-TELEF OLAN HAYVANLAR-İNEK-KAHTA