ADİMDER'den okullara kütüphane desteği


Adıyaman ÖNDER İmam Hatipliler Derneği genel merkezinin de desteğini alarak Adıyaman Altınşehir İmam Hatip Ortaokuluna kütüphane yaptı.

post

 Eğitim    18.01.2022 20:27:22    Bu İçerik 3809 kez görüntülendi.

07.10.22

 


İl merkezi ilçeleri de dahil olmak üzere imam hatip okullarında okuyan 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerine 3 bin 500 adet kitap desteğinde bulundu. 

Kütüphane açılışı ve Kitap dağıtım törenine Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Deniz ile STK temsilcileri ve imam hatip okullarının müdürleri de hazır bulundu.

ÖNDER Adıyaman İmam Hatipliler Derneği (ADİMDER) Başkanı Ebubekir Turmaz, dernek olarak genelde Adıyaman’ın eğitimi, özelde ise imam hatip okulları için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Turmaz yaptığı açıklamada, “Türk Hava Kurumu işbirliği ile okulumuza kazandırılan bu kütüphanemiz için ilk etapta 1000 kitap koyduk. Bundan sonrada kitap tedarikine yoğunlaşacağız. Geçen yıl salgının çocuklarımızın öğrenmeleri üzerindeki etkilerini azaltabilmek ve sınavlara hazırlanma süreçlerini desteklemek adına ilçelerimizde dahil tüm imam hatip okullarımız 8’nci ve 12’nci sınıf öğrencilerimize kitaplarımızı dağıtmıştık. Bu yaklaşık 700 bin lira maliyetli bir çalışmaydı. Yine bu yıl için burada kütüphanemizin açılışı ile birlikte 3 bin 500 adet kitabı ilçelerimiz de dahil imam hatip okullarında okuyan öğrencilerimize ulaştırmak için imam hatip okul yöneticilerimize teslim ediyoruz. Bu sebeple tüm katılımcılara ve destekçilerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, “Tüm okullarımızda olduğu gibi İmam Hatip Okullarımızda da her geçen gün eğitim adına güzel çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Derneğimizin hem kütüphane yapımı ve hem de bu kadar ciddi kitap desteği için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, “Kurulduğu günden bu yana gerek imam hatip camiası için takdire şayan çalışmalar ortaya koyan derneğimizi kutluyorum. İlimiz eğitimi adına yapılacak her çalışmada elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışacağız.” İfadelerini kullandı. (Adıyaman Basın)

adıyaman,adimder,kütüphane,okul