Anaokul öğrencilerine interneti doğru kullanma teknikleri anlatıldı


​Adıyaman Nasreddin Hoca Anaokulu öğretmenleri çocukları internetin tehlikelerinden korumak amacıyla hazırladıkları projelerini öğrencilerine anlattı

post

 Adıyaman    15.01.2022 11:20:36    Bu İçerik 295 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Öğrencilerin henüz çocuk yaşata doğru eğitilmesinin önemine değinen eğitimciler, interneti işaretlerin ne anlama geldiğini internet bağımlılığının ne olduğunu ve bunlardan uzak durmanın önemini hazırladıkları tasarımlarla öğrencilere anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Anaokul öğretmenlerinden Selma Özmen çocukların güvenli internet konusunda duyarlı hale gelmişlerini sağladıklarını belirterek, “Projemiz olan medya okuryazarlığı ve dezenformasyon konusunu öğrencilerimizle beraber bir süredir işliyoruz. Onlarında daha önce hiç işlemediği konulardı, bizde öyle. Birlikte farklı şeyler öğrendik. Çocuklarımız artık güvenli internetin ne olduğunu biliyor. Televizyonlarda hangi programı izleyeceklerini, hangi programı izlemeyeceklerini tam olarak biliyorlar.” dedi.

Çocukların interneti doğru kullanması için proje hazırladıklarını dile getiren Gülşen Dönmez, “Medya okuryazarlığı ve dezenformasyon konusunda projeye dahil olduk. Günümüz de iletişim teknolojisinin gelişmesi sonucunda her gün bilgi akışına maruz kalıyoruz. Günlük yaşantımızın akışı içerisinde çoğunlukla bu mesajlara dikkat edemiyoruz, kaçışlar olabiliyor. Biz bu mesajları fark edebiliyor muyuz, doğru değerlendirebiliyor muyuz, bu mesajların bize etkisi oluyor mu? Öğrencilerimize çocuklarımıza nasıl etkileri oluyor. Biz bunları öğrenebilmek için arkadaşlarımızla Medya okuryazarlığı ve dezenformasyon konusunda proje yapmaya karar verdik. Medya okuryazarlığı ve dezenformasyon konusunda öğrencilere algı ve farkındalık kazandırmak, çevreyi, doğru ve yanlış bilgiyi ayırt edebilmesi, eleştirel düşünce yetisi kazanabilmesi ve doğru bilgiye ulaşabilmesi için gerekli araç ve gereçlere ulaşabilmesini sağlamayı amaçladık.” ifadelerini kullandı.

Çocuklara eleştirel bakış açısı verdiklerini ifade eden okul öğretmenlerinden Şerivan Demir, “Medya okuryazarlığı ve dezenformasyon konusunu baz aldık. Bu konuyla çocuklara iş birliği yapmayı eleştirel düşünmeyi ve farkındalık oluşturmayı kazanmalarını hedefledik. Farkındalık oluştu ve çok güzel bir etkinlik oldu. Çeşitli etkinliklerle çocukların doğru medya kullanmasına katkı sunduk.” şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

adıyaman,internet,doğru medya, nasreddin hoca anaokulu