Adıyaman Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimleri sonrası paylaşıma tepki


​Adıyaman Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası olağan kongre seçimleri sonrası mevcut başkanın yeniden seçilmesinin ardından yaptığı paylaşım diğer başkan adayı tarafından tepkiyle karşılandı.

post

 Adıyaman    10.01.2022 13:04:25    Bu İçerik 55221 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ
6 Ocak 2022’de mevcut Başkan Zeynal Asnuk ve başkan adayı Erkan Çimenden arasında çekişmeli geçen başkanlık yarışı sonrası mevcut başkanın yeniden seçimi kazanması sonrası yaptığı paylaşım tartışmalara neden oldu.

Asnuk’un sosyal medyada “Kirli ve sinsi oyunlara gelmeyip omurgalı dik duruşu ile şahsıma ve yönetim kuruluma sahip çıkan her bir esnaf kardeşime ayrı ayrı teşekkür eder… Hak geldi batıl zahi oldu.” yaptığı paylaşımı kendisine hakaret olduğunu dile getiren çimenden oda önünde toplanan bazı esnafla beraber basın açıklamasında bulundu.

Çimenden yaptığı açıklamada, “Adıyaman Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak geçtiğimiz hafta gerçekleşen olağan kongre öncesi kamuoyuna ve üyelerimize verdiğimiz ılımlı mesaj ve büyük projelerimizle ciddi bir seçim stratejisi yürüttük. Maalesef karşılık olarak diğer tarafın bize karşı ortaya koyduğu tutum şık ve etik olmamakla beraber, tamamıyla yanlış ve demokratik etiklerle bağdaşmıyordu. Herkese eşit ve her siyasi partiye mesafeli durmaya özen gösterdik. Biz projelerimizle konuşalım icraatlarımızla gönül kazanalım istedik. Maalesef yapılan seçimin tertip yerinden, tertip zamanına kadar tarafsız ve etkisiz olması için mevcut yönetim ile birçok tartışmalar yaşadık. Netice itibariyle farklı kazanacağımız seçimi, küçük bir oy farkı ile kaybettik. Sonrasında teşekkür mesajı yayımlayarak oy veren vermeyen herkese teşekkür edip yeniden seçilen başkana başarılar diledim. Ve yeniden aday olduğumu açıkladım.” dedi.

“Bilerek ya da bilmeyerek yapılan bu açıklama, birçok kalp kırmıştır”

Çimenden açıklamasının devamında “Buraya kadar her şeyi kabul edip sineye çektik. Ancak seçimin ertesi günü oda başkanlığına yeniden, seçilen Zeynal Asnuk, sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamasında, yakışıksız itham ve söylemlerle esnafımızın büyük bir kesiminden tepki aldı. Esnafımız tarafından, Asnuk’un bu açıklaması kendine oy vermeyen esnaf ve üyeleri bariz biçimde aşağılayıp, yaftaladığı şeklinde yorumlanmıştır. Asnuk’un sosyal medya hesabında kullandığı ifadeler, ‘Kirli ve sinsi oyunlara gelmeyip omurgalı dik duruşu ile şahsıma ve yönetim kuruluma sahip çıkan her bir esnaf kardeşime ayrı ayrı teşekkür eder. Hak geldi batıl zahi oldu.’ olarak kayıtlara geçmiştir. Biz bu oda çatısı altında Alevi-Sunni, Türk-Kürt, solcu- sağcı gibi hiçbir siyasi ve etnik ayrım içerisinde olmadık. Bundan sonra da olmasına asla izin vermeyeceğiz. Şimdi burada bir kez daha bana oy vermiş esnaflarım ve onların aileleri adına bir kez daha soruyorum. Size oy verenler omurgalı oy vermeyenler omurgasız mı? Size oy verenler dik duruşlu, onurlu oy vermeyenler dik duruşu olmayan onursuz mu?  Size oy verenler hak oy vermeyenler batıl mı? Burada yüzlerce esnafımız huzursuz olmuştur. Birçok esnafımız kendilerine yapılan bu hakareti unutmayacaktır. Bilerek ya da bilmeyerek yapılan bu açıklama, birçok kalp kırmıştır. Bu ayrımcılığın ve ötekileştirmenin ucu nerelere gideceği düşünülmemiştir.” ifadeleri kullandı.

Çimenden yaptığı açıklamanın devamında, “Siyasi ve etnik bir ayrımcılık asla kabul edilemez. Kimse kimseyi aşağılayamaz, ötekileştiremez ve yargılayamaz. Bu ülkede kimse kendini hukuktan ve halktan üstün göremez.  Halka kin ve nefret aşılayarak, ayrımcılık yapmak aşağılamak kimsenin haddi değildir. Herkes kendi haddini ve hududunu bilmeli ve ona göre yaşamalıdır. Sizden olmayana, sizinle aynı siyasi görüşü paylaşmayana saygı göstermek zorunluluktur. Başkan adayı olmam sebebi ile bana oy veren ve destek veren üyelerimizin bu süreçte bana yüklediği misyonla söz konusu kişinin paylaşımına istinaden ilgili siyasi partinin il başkanı ile görüştüm. İl başkanımıza ilgi alaka ve yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum. İl başkanımız, yapılan sosyal medya paylaşımıyla ilgili üzüntülerini belirmiş olup, ‘Tüm esnaf arkadaşlarımdan aynı zamanda parti teşkilat üyem olan Zeynal Asnuk adına özür diliyor, partimiz adına gerekli uyarıların yapılacağını temin ederim.’ dedi. İl başkanımızın sözlerinin akabinde Zeynal Asnuk tarafından İki gün silinmeyen açıklama, önceki gün sert uyarı ve yaptırımlarla yine kendisi tarafından silinmek zorunda kalmıştır. Ancak partisine ve esnafımıza karşı özür dilemesi, mahcup olması gerekirken Sergilediği bu aykırı tutumları sosyal medya ile sınırlı bırakmadığını üzülerek öğrendik. Bu durumda arkadaşlarımızla aldığımız kararla, dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. Esnafımızın haklı tepkisini bir nebze de olsa azaltmak, Asnuk’u hukuk terazisine koymak ve adaleti tesis etmek gayesiyle, hukuki bir süreç başlatma kararı aldık.” şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN-AĞAÇ İŞLERİ-ZEYNAL ASNUK-ERKAN ÇİMENDEN