Tarım ürünlerine zarar veren yabani domuzlar avlanacak


​Adıyaman'ın Besni ilçesinde tarım alanlarında, zirai üretime önemli derecede zarar verdiği tespit edilen yaban domuzları profesyonel avcılar tarafından avlanacak.

post

 Adıyaman    03.01.2022 11:20:39    Bu İçerik 19982 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Besni Kaymakamlığı ile Adıyaman Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Besni Avcılar ve Atıcılar Derneği işbirliği ile gerekli emniyet ve sağlık tedbirleri alınarak Beşyol köyünde zirai mücadele amaçlı sürek avı düzenlendi.

Besni Kaymakamlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "2021-2022 Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda; Kaymakamlığımız, Adıyaman Doğa ve Milli Parklar şube müdürlüğü ve Besni Avcılar ve Atıcılar Derneği işbirliği ile gerekli emniyet ve sağlık tedbirleri alınarak ilçemiz Beşyol köyünde zirai mücadele amaçlı sürek avı düzenlendi. Bitki Sağlığı Uygulama Programı doğrultusunda; yaban domuzlarının bağ, bahçe ve tarlalarda zirai üretime zarar verdiğinin tespit edildiği yerlerde profesyonel avcıların avlanması ile domuz popülasyonunun zarar eşiğinin altında tutulması amacıyla yapılan bu faaliyette ava katılan avcılarımız ziyaret edildi. Burada yaban domuzundan zarar gören çiftçilerimiz ve avcılar ile bir araya gelen Kaymakamımız, onların talep ve önerilerini dinleyerek sohbet etti." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)
 

adıyaman,yaban dommuzu,besni