Umut Kervanı Başkanı Kurtaran: İhtiyaç sahipleri için üzerimize düşeni yapacağız


Afganistan'a acil yardım programı kapsamında Diyarbakır'a gelen Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, başlatılan yardım kampanyası ve Umut Kervanı Vakfı'nın çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

post

 Adıyaman    03.01.2022 07:31:04    Bu İçerik 172 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Başlattıkları Afganistan'a acil yardım programı çerçevesinde Diyarbakır'a gelen Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Diyarbakır Umut Kervanı'nı ziyaret etti.

Umut Kervanının başlatmış olduğu Afganistan'a acil yardım programı, Diyarbakır ziyareti ve yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Kurtaran, Umut Kervanı olarak 2022 için dolu bir çalışma takvimi hazırladıklarını belirterek ihtiyaç sahibi ailelere destek olma noktasında daha çok hizmet götürmeye çalışacaklarını söyledi.

Umut Kervanı olarak çalışmalarının devam ettiğini belirten Kurtaran, "Daha önce başlatmış olduğumuz Afganistan'a acil yardım programımız çerçevesinde Rehber TV'de yardım çağrısı yaptık ve bununla beraber sosyal medyada 'Afganistan'a Umut Ol' hashtagını açarak hayırseverlerimizi davet ettik." dedi.

Rehber TV ekranlarında yayımlanan program hakkında değerlendirmelerde bulunan Kurtaran, "Dün akşam bizleri duygulandıran sahneler oldu. Yaklaşık 4-5 saatlik dolu bir program geçirdik. Hayırseverlerimiz Afganistan'a ellerini uzattılar ve Resulullah Aleyhisselatu Vesselam'ın 'Doğuda bir Müslümanın ayağına diken batsa batıdaki onun acısını hissetmezse gerçek iman etmiş olamaz' hadis-i şerifince buradaki kardeşlerimiz oradaki Müslümanların acılarını hissetti. Bunun bereketini programımızda gördük, telefonlarımız susmadı. Hayırseverlerimiz telefonla arayarak desteklerini sundular." ifadelerini kullandı.

Yaptığı çalışmalardan dolayı Diyarbakır Umut Kervanı'na teşekkürlerini ileten Kurtaran, "Buraya gelişimizle Umut Kervanımızı da ziyaret ettik. Diyarbakır'da Umut Kervanı, yaptığı hizmetlerle halkımızın ihtiyaçlarını giderme noktasında başkan, başkan yardımcıları, yönetici ve üyeleriyle beraber gerçekten çok güzel çalışmalar yapıyorlar." şeklinde konuştu.

Kurtaran, "Bilindiği üzere yakın zamanda Kürdistan bölgesinde yaşanan sel felaketinde Umut Kervanı olarak acil yardım çağrısı yapmış, oradaki kardeşlerimize de elimizi uzattık. Diyarbakır Umut Kervanı Başkanımız sel bölgesine giderek yardımları bizzat ulaştırarak acılarına ortak oldular. Bugün yapmış olduğumuz ziyaretimizde kendilerine teşekkür ettik. Rabbim ecirlerini kat kat versin." diye belirtti.  

2022 yılı için planlanan hedeflere ilişkin konuşan Kurtaran, "2021 değerlendirmesiyle beraber 2022'ye inşallah Afganistan'a yardımla başlayan bu çağrımızla bütün yıl boyunca hem şehrimizde hem ülkemizde hem de tüm İslam coğrafyasında çalışmalarımızı devam ettireceğiz. İnşallah 2022 için dolu bir çalışma takvimimiz var. Bu takvimi hep beraber uygulayarak halkımıza daha çok hizmet götürmeye çalışacağız." dedi.

Diyarbakır Umut Kervanıyla beraber ihtiyaç sahiplerini ziyaret eden Kurtaran, şunları söyledi:

"Sahada da çalışmaları görmek istedik. Umut Kervanı olarak tespit etmiş olduğumuz ihtiyaç sahibi ailelerimiz vardı. Buradaki kardeşlerimizle beraber ailelerimize misafir olduk, durumlarını gördük ve kendilerine gıda, kırmızı et ve ekmek yardımında bulunduk. Çocukların gözlerindeki o pırıltı ve tebessümü gördük. Allah-u Te'ala onları da o sıkıntılardan kurtarsın. Gerçekten ihtiyaç sahibiydiler. Umut Kervanı olarak her zaman ailelerimizin ihtiyaçlarını giderme noktasında üzerimize düşeni yapacağız." (İLKHA)
 

umut kervanı,afganistan,gıda ,acil yardım