Dövizdeki artış karton bardak kullanımının lüks olmasına neden oldu


​Coronavirus salgınıyla birlikte en çok kullanılan araç ve gereçler arasına giren karton bardaklar son gelen zamlarla birlikte iki katına çıktı.

post

 Ekonomi    12.12.2021 13:04:07    Bu İçerik 3497 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman'da karton bardak üretimi yapan Osman Balta ve Mahmut Kuştepe salgınla birlikte çok ciddi rağbet gören sektörün dövizdeki artışın ardından değer kaybetmeye başladığını belirtti.

6 ay önce üretime başladıklarında kolisi 200 TL olan karton bardakların dolardaki artışla birlikte 500 TL'nin üzerine çıktığını ifade ettiler.

Adıyaman'da açılan ilk karton bardak üretme tesisi zamlarla birlikte ayakta durmaya ve üretim yapmaya devam etmek için çaba harcadıklarını belirtti.

"Elimizdeki ürünleri satamadan hammadde alamıyoruz"

Adıyaman TOKİ mevkiinde açtıkları üretim tesisinde talepler doğrultusunda imalat yaptıklarını dile getiren Osman Balta, "Sipariş üzerine veya ürettiğimiz karton bardakları şehir içi ve şehir dışına yollama imkânına sahibiz. Toptan isteyen arkadaşlarımıza isteklerine göre üretim yapıyoruz. Adıyaman'da sektördeki bir açığı kapatmak için açtığımız işletmemiz salgınla birlikte çok rağbet görülen bir sektördü. Elimizdeki iki makinamızla günlük on binlerce bardak üretebiliyoruz. Talep doğrultusunda şehir dışına da bardak yollayabiliyoruz. Zamlar geldikten sonra karton bardağa da rağbet biraz daha düştü, satışlarımız durgun. Elimizde 250 koli stokumuz var. Elimizdekileri satamadan hammadde alamıyoruz. Böyle bir problemimiz de var. Hammaddenin tonunu bin 400 dolara alırken şuanda 2 bin 400 dolara hammadde bulamıyoruz. Türkiye'de büyük bir hammadde sorunu var. Dolara gelen zamlar beraberinde hammaddeyi de etkileyince sorun oluşuyor. Elimizden geldiği kadar talepleri karşılamaya çalışıyoruz." dedi.

"Memleketin durumu genel olarak aynı"

Altı ay önce 200 TL'ye sattıkları karton bardakların kolisinin 500 TL olduğunu belirten Mahmut Kuştepe ise, "Memleketin durumu ve genel olarak bütün piyasa aynı durumdadır. Hammadde de sıkıntı var. Hammadde dolar üzerine geldiği için her gün zam geliyor. Zamlı alıp zamlı sattığımız için de zamlar da şuan sıkıntılıdır. Altı ay önce üretim başladığımızda 3 bin adet bardak yani bir kolisi 200 TL iken şuanda 500 TL olmuş durumdadır. Tonunu bin 400 dolara aldığımız hammaddeyi 2 bin 600 dolara alıyoruz. Hem dolar artıyor hem de hammaddeyi satanlar zam ekliyor. Hammaddeyi yurt dışından alıyoruz. Türkiye'de üretilmiyor. Sabah yaptığımız kahvaltının zamanı da düşünerek zam yapmak zorundayız. Başladığımız da simit 1 lira iken şimdi 3 lira olmuş." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

Türkiye'nin en güzel diyarbakır escort sitesi sayesinde yüzlerce bayan ile tanışabilirsiniz.

Adıyaman, İnci Ambalaj, karton bardak,üretüm, Osman Balta,, Mahmut Kuştepe,