Bakan Koca'dan Akşener'e yanıt


​Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Avrupa'da yaşayan Covid-19 hastalarının Türkiye'de tedavi olmasına ilişkin paylaşımına tepki gösterdi.

post

 Güncel    27.11.2021 19:39:46    Bu İçerik 217 kez görüntülendi.

07.10.22

 


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından Bakan Koca'yı da etiketleyerek "Sayın Erdoğan’ın ülkemizi sığınmacılar için bir hendeğe çevirmesi yetmedi, şimdi de siz mi çıktınız? Avrupa’nın koronavirüslü hastalarını kabul etmek ne demek? Milletimizi, sağlıkçılarımızı yeni varyantlarla karşılaşma riskine nasıl sokarsınız!” ifadelerini kullanmıştı.

Akşener'in bu paylaşımını alıntılayarak cevap veren Koca, "Sayın Meral Akşener, üzerinde siyaset yaptığınız konu, Avrupa'da yaşayan 5 milyon insanımızdan Kovid-19'a yakalananların İstanbul'da, bir acil durum hastanemizde tedavi olabilmeleri konusudur. Alman Sağlık Bakanı yoğun bakım kapasitelerinin dolmaya başladığını açıkladı." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı başka bir paylaşımda ise, "3,5 Milyon vatandaşımızın yaşadığı 84 Milyon nüfuslu Almanya salgında zor günler geçiriyor. Dün 72.159 ile en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı, 374 kişi hayatını kaybetti. İnsanımıza ve insanlığa karşı görevlerimiz var. Hasta vatandaşlarımız için sorumluluk almaya hazırız." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

BAKAN KOCA,MERAL AKŞENER