Yaşlı adam kendine uzanacak yardım eli bekliyor


Adıyaman Merkez Fatih Mahallesi'nde harabe bir evde oğluyla birlikte yaşayan yaşlı adam, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

post

 Adıyaman    20.04.2019 10:18:37    Bu İçerik 524 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Eşini kaybettikten sonra oğluyla birlikte harabe bir evde yaşam mücadelesi veren Mustafa Torun (70), kimsesizlikten şikâyet ederek kendisine uzanacak bir el bekliyor.

Evinin harap halde olduğunu, yağmur yağdığında tavanın birçok noktada damladığını belirten Torun, evi onaracak gücünün olmadığını kaydetti.

Evinin tamir edilmesini isteyen Torun "İçinde yaşadığım ev çökmek üzeredir. Her an çökebilir. Evimin tamir edilmesini istiyorum, Allah rızası için birileri bana yardım etsin. Ustalar evin tadilatı için 20 bin lira lazım olduğunu söylüyor. Benim bu parayı verecek gücüm yoktur. Birisi çıkıp bana yardım ederse bir umre yapmış gibi, bir cami yaptırmış gibi Allah ona sevap yazsın inşallah." dedi.

"Ben hastayım, kulağımda da sıkıntı var." diyen Torun "Üç ayda bir engelli maaşı alıyorum. Başka gelirim yok. Bir oğlum var üniversite bitirmiş elinde bir işi yok. Başka da kimse bana bakmıyor." ifadelerini kullandı.

Yemek ve diğer ihtiyaçlarını kendi hazırlamak zorunda olduğunu belirten Torun "Yemek için bazen pirinç alıyorum pişirerek yemeye çalışıyorum. Bunun dışında yapacak bir şeyim yok." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş – İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/95507/yasli-adam-kendine-uzanacak-yardim-eli-bekliyor