Köylüler birçok ölümlü kazanın yaşandığı yola çözüm istiyor


Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 11 köyün anayola bağlantısını sağlayan iki kavşakta yaşanan kazaların ölüme neden olduğunu belirten köy sakinleri çözüm için yetkililere seslendi.

post

 Kültür ve Yaşam    10.11.2021 15:08:31    Bu İçerik 188 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Samsat'ın Adıyaman il merkzine ve diğer ilçelerle ulaşımını sağlayan ana yol üzerinde bulunan dalgalanmalar nedeniyle karşıdan gelen araçların görünmediğini bundan dolayı çok kazaların yaşandığına dikkat çeken köylüler yaşanan acı durumun son bulması için çağrıda bulundu.

Doğanca köyü (Merazi) sakinlerinden Abdullah Yıldırım iki hafta önce yaşanan kaza nedeniyle köylerinden 2 kişinin öldüğünü 2 kişinin de halen hasta yattığına dikkat çekerek, "Bugüne kadar bu tolda 7 veya 8 ölümlü kaza yaşandı. İki hafta önce köyümüzden araçla gelen 4 kişiden ikisi yaşanan kaza nedeniyle vefat ederken 2 kişi de halen hastane de yatmaktadır. Bizim köyün bulunduğu taraftan 3 köyün yolu, karşıdan 4 köyün yolu ana yola aynı noktadan bağlandığından bağlanan yer kavşak statüsündedir. Kavşaktan yola çıkmak isteyen araçlar ana yoldan gelen araçları ana yoldan gelen araçlar ise kavşaktan çıkan araçları 30 metreye yaklaşıncaya kadar görünmüyor. Araçlar göründükten sonra da artık iş işten geçmiş oluyor ve kaza yaşanıyor. O yüzden bu yolun biran önce yapılmasını yetkililerden istiyoruz. Sadece bizim köyde değil Uzuntepe köyünün de bulunduğu kavşakta da durum aynıdır." dedi.

Osman Uyar isimli köy sakini ise "Yolun sorunu göz önündedir. Bundan bir ay kadar önce burada kaza yaşandı. 2 kişi öldü 2 kişi ise ağır yaralandı. Bu yolda çok kazalar yaşandı. Yoldan gelen araçlar görünmediğinden kazalar yaşanıyor. Yoldaki tepeden dolayı görünmeyen araçlar kazaya neden oluyor. Bu tepenin düzeltilmesi gerekiyor. 7 köyden gelen araçlar kavşağa yaklaştığında Araçlar ana yoldan gelen araçları görünmediğinden yaşanan kazalarda ölümler meydana gelebiliyor." ifadelerini kullandı.

"Yeklilerden bu yola bir çözüm bulmasını istiyoruz"

Doğanca köyü sakinlerinden Ramazan Karakaş ise yol sorunun kazalara neden olduğunu belirterek, "Son 4 dört yılda bu yolda çok kazalar yaşandı. Geçen ay meydana gelen kazada 2 kişi öldü. 7 köyü birbirine bağlayan bu kavşak ana yolda bulunan tepelik alan nedeniyle gelen araçların görünmemesine neden oluyor. Anayoldan gelen araçlar kavşağa yaklaşık 20 metre kadar yaklaştıktan sonra görülebiliyor. Bundan dolayı burada çok kazalar meydana geliyor. Yeklilerden bu yola bir çözüm bulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Uzuntepe köyü sakinlerinden Yaşar Şimşek yaşanan kazaların yoldan kaynaklı olduğuna değinerek, "Bizim köy ile birlikte dört köyün bağlantı noktası olan bu kavşak çok riskli bir durumdadır. Anayoldan gelen araç köy yolundan çıkan aracı, köy yolundan çıkan araçlar ise anayoldan çıkan araçları göremediğinden kazalar yaşanıyor. Şuana kadar bu yolda 6 veya 7 kişi öldü. Bizden öncede 7 yedi köy olduğundan toplam 11 köy aynı sorunu yaşıyor. O köy yollarında da ölümlü kazalar yaşandı. Bu sorunun ortadan kalkması için yetkililerin gereğini yapmasını istiyoruz." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

ADIYAMAN-SAMSAT-YOL SORUNU-KAZA-ÖLÜM