Adıyaman İl Müftülüğünden engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye


Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından engellilere tekerlekli sandalye desteği hediye etti.

post

 Güncel    04.11.2021 11:14:25    Bu İçerik 2126 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Merkeze bağlı Külafhöyük köyünde 12 yaşında olan bedensel engelli Ahmet Baran ve doğuştan engelli olup hiç tekerlekli sandalyesi olmayan ve mutluluğu yüzünden okunan Ahmet Baran, kendisine maddi ve manevi destek sağlayan herkese teşekkür etti.

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ali Çelik, "Salgın döneminde bedensel engelli kardeşlerimizin günlük yaşamını kolaylaştırmak ve manevi gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla 133 tekerlekli sandalye dağıttık.  Bizler engelli kardeşlerimiz için engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Bizler inananlar ve Müslümanlar olarak yeryüzüne Cenab-ı Allah'ı bulmak, bilmek ve ona güzel kul olmak için geldik. Yani biz Müslümanların varlık sebebi Cenab-ı Allah'ı razı etmektir. Engelli de olsak, engelsiz de olsak; zengin de olsak fakir de olsak, her birimizin farklı farklı işleri de olsa hepimizin ortak işi Allah'a kul olmaktır." dedi.

Çelik insanın değerli olduğuna vurgu yaptıktan sonra, "Evreni değerli kılan insandır. İnsanın üstünlüğü onun maddî ve fiziki yapısı ile ilgili değil, manevi ve ruhi yapısı ile ilgilidir. İnsanların bedensel açıdan sağlıklı veya engelli oluşları hiç önemli değildir. Çünkü her insan saygındır. Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kerimde: 'Ben insanları ve cinleri yalnız bana kulluk etsinler diye yarattım.' buyurmaktadır. Dinimizde engelli diye bir şey yoktur. Çünkü dinimiz her hal ve ahvalde yaşanacak bir dindir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları Adıyaman Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

aADIYAMAN-ENGELLİ,TEKERLEKLİ SANDALYE