HÜDA PAR Balıkesir İl Başkanlığından esnaf ziyareti


HÜDA PAR Balıkesir İl Başkanı Orhan Dikgöz, beraberindeki heyetle birlikte Manyas ve Gönen ilçelerinde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

post

 Siyaset    03.11.2021 20:39:15    Bu İçerik 4516 kez görüntülendi.

07.10.22

 



Öncelikle geçim kaynaklarını tarım ve hayvancılıkla yapan bir ilçe olan Manyas'ta esnaf ziyareti yapan Dikgöz, ilçe esnafının çoğunlukla artan hayat pahalılığından ve altyapı sorunlarından şikâyetçi olduğunu dile getirdi.

İlçede 3 dönemdir muhtarlık yapan Seyhan Akdemir, artan gübre ve kömür fiyatlarının gündeme getirilmesini istedi.

Seyhan, "Manyas'ın genelinin geçim kaynağı pirinç ve peynir. Tarım ve hayvancılık yaygın. Manyas'ta doğalgaz altyapısı yok. Geçen sene kömürün tonu 950 liraya alınırken şu anda 3 bin 150 liraya alabiliyor. Tüp fiyatları 168 lira. Kırsal kesim tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Gübre fiyatları 450-500 TL. Asgari ücretle çalışan birisi bir ton kömür alamıyor. Manyas Belediyesi'nde sorunlar kimseye aktarılamıyor. Balıkesir büyükşehir belediyesi bizi kendi ayağına çağırıyor. Balıkesir genelinde yaklaşık bin 200 Muhtar toplantıya çağrılıyor ama muhtarların sorunları gereğince dinlenmiyor." dedi.

Manyas'ta gerçekleştirdikleri esnaf ziyaretinin ardından Gönen ilçesinde de esnaf ziyaretinde bulunan Dikgöz, burada da esnafın birçok konudan şikâyet ettiğine şahitlik etti.

Birçok sıkıntıları olmasın rağmen hiç kimsenin kendilerini ziyaret etmediğini dile getiren esnaf, art arda gelen zamlardan da şikâyetçi oldular.

Geçen sene aldıkları tohum fiyatlarının bu sene 2-3 katına çıktığını belirten çiftçiler ise mazot fiyatının da son zamlarla ciddi oranda arttığını, bu sorunların direkt olarak üreticiyi olumsu etkilediğini ifade ettiler.

Esnaf ve çiftçiler, ayrıca hükümet yetkililerinin kendilerini ziyaret ederek sorunlarına bizzat şahitlik etmelerini istediler. (İLKHA)


 

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları Adıyaman Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

 

 

HÜDA PAR-BALIKESİR-ZİYARET-ORHAN DİKGÖZ