Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okuluna dönüştü


OSB sınırları içerisinde eğitim veren Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile MEB-TOBB ve TOBB ETÜ arasında imzalanan protokolle Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okuluna dönüştürüldü.

post

 Adıyaman    17.04.2019 13:58:23    Bu İçerik 1297 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Organize sanayi Bölgesinde eğitim ve öğretim veren Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin kalifiye oranlarının daha da yükselmesi için yaptıkları çalışmalar neticesinde proje okuluna dönüştü.

Okulun Toplantı Salonunda düzenlenen programda okul çalışmaları hakkında sunum yapıldı. Toplantıya katılan Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Çoban konuyla ilgili olarak "2023 Eğitim vizyonuna göre mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin geliştirilmesi, nitelikli elemanların yetiştirilmesi konusunda çok ciddi adımlara atıldı. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi MEB-TOBB ve TOBB ETÜ arasında imzalanan protokol çerçevesinde bir proje okulu oldu. Bu anlamda proje okulunun Kamuoyuna tanıtılması ve oklumuzun Adıyaman'a getireceği katkıları paylaşmak istedik." dedi.

Okul Müdürü Mehmet Kuruş "2023 Eğitim Vizyonuna uygun sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, sahip olduğumuz genç nüfusu küresel rekabette avantaja dönüştürmek ve ekonomimizin itici gücü haline getirmek, nitelikli bir mesleki teknik eğitimden geçmektedir. Mesleki eğitimde okuyan öğrenci oranlarının mutlaka arttırılması gerekir. Ülkemizin Kalkınma Planları, Mesleki ve Teknik Eğitim Strateji Belgesi, Eylem Planları ve Hükümet Programları gibi üst politika belgelerinde önemle vurgulandığı gibi, mesleki ve teknik ortaöğretimde yerel yönetimler ve sektör temsilcileri ile birlikte, işbirliklerinin arttırılması son derece önemlidir." dedi.

okulun kapasitesi, mesleki eğitimin il ve ülkenin kalkınması ile istihdam açısından  önemini vurgulayan Kuruş "Okulun eğitim öğretime başladığı 2010 yılından bugüne kadar özverili bir ekiple yaptığımız çalışmalarla her alanda okulun standartlarını yükseltik. Milli Eğitim Bakanlığının ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı denetimler neticesinde de çalışmaların takdir edildiğini, bu takdirler neticesinde de okulumuz proje okuluna dönüştürüldü." İfadelerini kullandı. (Adıyaman Basın)

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu -Lisesi proje -okuluna- dönüştü