Adıyaman'da kitap okuma etkinliği düzenlendi


​Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü" kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlendi.

post

 Eğitim    09.09.2021 14:01:28    Bu İçerik 262 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Dünya'daki okuma yazma oranlarına dikkat çekmek ve bu oranları artırmak için UNESCO tarafından 17 Kasım 1965 tarihinde ilan edilen 8 Eylül tarihi "Dünya Okuma Yazma Günü" olarak kutlanıyor.

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü, Adıyaman'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince il, ilçe ve kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde okuma-yazmanın önemine vurgu yapıldı.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü de 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu iş birliğiyle Adıyaman Mimar Sinan Kültür Parkında toplu okuma etkinliği düzenleyerek okuma-yazma konusunda farkındalığın artırılması sağladı. Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen'de etkinliğe katılarak öğrencilerle kitap okudu. Etkinliğe Hayat Boyu Öğrenme Biriminde Sorumlu Şube Müdürü Selim Karahanlı, 15 Temmuz Ortaokulu Müdürü Murat Bilgiç ve öğrenciler katılım sağladı.

Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, "Güçlü ve büyük toplumlar; bilgili insanlardan oluşur. Bilgili insan olmanın yolu da okuma yazma bilmekten geçer. İlimiz ve ülkemizin geleceği için birey olarak hepimiz sorumluluk üstlenmekten kaçınmamalı ve Türkiye'yi güzel bir geleceğe taşıma yolunda üzerimize düşeni yapmalıyız. Önceliğimiz Yaşam boyu eğitim ve 7'den 70'e herkesin okur-yazar olmasını sağlamaktır. Herhangi bir nedenle eğitim öğretim hakkından yararlanamayan veya temel eğitimini tamamlayamayan vatandaşların okuryazar hale gelebilmeleri ve yarım kalan eğitimlerini tamamlayabilmeleri amacıyla Adıyaman'da 8 ilçedeki Halk Eğitim Merkezleri, kurs talebinde bulunan tüm vatandaşların evlerine, iş yerlerine yakın okullarda yıl boyunca okuma-yazma kursları açıyor." dedi.

Gönen açıklamasının devamında, "Gerek İl gerekse ilçe millî eğitim müdürlükleri, okul müdürlükleri ve halk eğitim merkezleri Müdürlükleri iş birliğinde gerek muhtarlıklar gerekse sivil toplum kuruluşları desteği ile alan taramaları yapılarak okuma yazma bilmeyenler tespit edilerek okuma-yazma kurslarına yönlendirmeleri sağlanıyor. 8 Eylül Dünya Okuma Yazma günü vesilesi ile halk eğitim merkezlerindeki yetişkin okuma yazma kurslarına katılan tüm kursiyerleri cesaretlerinden dolayı tebrik eder, alanda çalışan halk eğitim merkezi öğretmen ve yöneticileri ile bu alanda iş birliği içinde hareket eden tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 

ADIYAMAN,KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ