Didem Arslan'ın Kürtçe ayrımcılığı tepki çekti


​Didem Arslan Yılmaz'ın, bir TV'de sunduğu program esnasında telefonla bağlanarak Kürtçe konuşan kadına, "Burası Türkiye Cumhuriyeti. Doğu dili bilmiyoruz." şeklindeki ifadeleri sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

post

 Güncel    25.08.2021 08:39:01    Bu İçerik 2121 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Didem Arslan Yılmaz, Show TV'de yayınlanan "Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme" programına telefonla bağlanan Şanlıurfalı Türkan Taşçı'nın Kürtçe konuşmasına izin vermedi.

Arslan, Kürtçe konuşmak isteyen Taşçı'ya, "Hayır hayır Türkan Hanım, bizim de anlamamız lazım. Türkan Hanımı hattan alalım. Kızlara hakaret edemez böyle de konuşamaz, biraz da anlarım ben Kürtçeden, kesinlikle olmaz. Halayla konuşun, doğru düzgün Türkçe konuşsa anlayacağız. Burası Türkiye Cumhuriyeti yani. Doğu dili bilmiyoruz, bilsek anlayacağız da konuşacağız da. Bilmiyorum." dedi.

Sosyal medyadan tepki yağdı

Yılmaz'ın Kürtçe konuşmak isteyen kadına yönelik bu ifadeleri, "ırkçılık" ve "ayrımcılık" olarak niteleyen sosyal medya kullanıcıları büyük tepki gösterdi. #haddinibildidemarslan etiketiyle açılan tag, kısa sürede Türkiye gündemine girdi.

Kullanıcılar, başka bir dil konuşulduğu takdirde gerektiğinde çevirmen dahi getirildiğini ancak söz konusu Kürtçe olduğunda ayrımcılığa tabi tutulduğuna dikkat çekti.

Türkiye'de milyonlarca Kürt'ün bulunduğunu ve anadilinin Kürtçe olduğunu hatırlatan kullanıcılar, Didem Arslan'ın, Kürtçeyi "doğu dili" şeklinde tabir etmesinin büyük saygısızlık olduğunu belirterek kendisini özre davet etti. (İLKHA)
 

didem arslan yılmaz,kürtçe düşmanlığı