Hafızlık okuyan öğrenciler


​Adıyaman Şehit Fazıl Gürs Ortaokulu'nda hem akademik hem de hafızlık eğitimi alan ortaokulu öğrencileri düzenledikleri bilim fuarıyla becerilerini sergiledi. 24 ayrı projeyle fuar düzenleyen öğrenciler amaçlarının gelecek nesillere aktarabilecekleri bilim kültür ve geleneklerini yaşatabilmek olduklarını belirtti.

post

 Bilim ve Teknoloji    18.08.2021 14:49:42    Bu İçerik 6747 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Proje koordinatörü Bedir Yaman konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Hafızlık okulu olarak beşinci yılımızda ikinci bilim fuarını gerçekleştiriyoruz. Hem hafızlık eğitimi gören hem de özgün eğitim gören öğrencilerimizle beraber hazırlamış olduğumuz fuarımızdayız24 projemiz var beceri, tasarım gibi projelerimiz mevcut. Şu ana kadar hafızlık projemizi uyguladığımızda bu yana seksen öğrencimizi hafız olarak mezun ettik. Bu öğrencilerimiz ülkemizin çeşitli yerlerinde ki imam hatip liselerinde, proje liselerinde ve fen liselerinde okumaktalar." dedi.

Hafızlık okuyan 8'inci sınıf öğrencilerinden 'Nimet Damlasu Yavaş, "Ben hafızlık okulunda okuyorum böyle bir proje hazırladık. Hafızlık okulunda okumak demek sadece dini eğitim almak demek değildir. Hazırladığımız projemiz 'Motiflerin Unutulmuş Dili' bizim amaçladığımız şey geçmişten günümüze ulaşmış veya ulaşmamış olan unutulmuş motifleri günümüzde hatırlanır bir hale getirmek istedik." ifadelerini kullandı.

Proje hazırlayan öğrencilerden Zeynep Eslem Arslan ise, "Şehit Fazıl Gürses İmam Hatip Ortaokulunda okuyorum, burada hafızlık, örgün eğitim, bilimsel çalışmalar ve değerler eğitimi görüyoruz. Bir imam hatipte okumak sadece dini eğitim almak demek değildir. Bizler akademik eğitimle birlikte dinimizi ve değerlerimizi de öğreniyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
 

hafızlık,proje,bilim fuarı,adıyaman