Adıyaman'da köy muhtarlarıyla su tasarrufu toplantısı yapıldı


​Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Gürlevik ve Tut İsale Hatlarından su alan köylerin muhtarlarıyla bir araya gelerek, su tasarrufu konusunda görüş alışverişinde bulundu.

post

 Güncel    09.08.2021 11:50:52    Bu İçerik 4095 kez görüntülendi.

07.10.22

 



Son günlerde mevsimsel şartlardan dolayı içme suyu kaynaklarında meydana gelen azalmadan dolayı ciddi bir tehditle karşı karşıya kalan Adıyaman’ın bu sorununun önüne geçmek için bir yandan projeler üretilirken, diğer taraftan halk su tasarrufu konusunda bilinçlendiriliyor.

Su sorununun önümüzdeki süreçte dünyanın en büyük sorunlarından bir tanesi haline geleceğinin öngörüldüğünü dile getiren Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman olarak bu durumdan en az şekilde etkilenmek için su tasarrufunun önemine dikkat çekti. Bu konuda personelinden şehir merkezinde rutin denetimler gerçekleştirmesi talimatında da bulunan Kılınç, esnaf ve vatandaşları uyarılmasıyla israfın önüne geçmeyi amaçlıyor.

Gürlevik ve Tut İsale Hatlarından yararlanan köylerin muhtarlarına da yapan Kılınç, gerçekleştirdiği toplantıda bir araya geldiği muhtarlardan suyu dikkatli kullanmalarını istedi.

Adıyaman Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kılınç, katılım gösteren herkesin ortak amacının su sıkıntısını halletmek olduğunu belirterek, “Bunun için üzerinde çalıştığımız projelerimizin yanında su tasarrufu sağlamak da çok önemlidir. Bugün muhtarlarımızla bu konuyu görüşmek için bir araya geldik. İnşallah amacına ulaşan bir toplantı olur.” dedi.

Toplantıya katılan muhtarlar da sorunlarından bahsederek, su sorunun çözümü için el birliğiyle çalışması gerektiğini ifade etti. (İLKHA)

SU TASARRUFU,KURAKLIK