Yangınlardan etkilenenlere yardımlar ödenmeye başladı


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli kurumlardan sağlanan yaklaşık 30 milyon liralık desteğin yangından etkilenen vatandaşlara ödenmeye başlandığını bildirdi.

post

 Ekonomi    31.07.2021 09:15:33    Bu İçerik 316 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Söz konusu yardımın acil ihtiyaçlar için olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, yapılan hasar tespitinin ardından vatandaşların tüm ihtiyaçlarına yönelik desteğin devam edeceğini söyledi.

Çavuşoğlu, "Hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Bunlar yapılırken hizmetler de vatandaşlarımıza verilmeye başlandı. Maalesef telef olan hayvanlar var. Onların tespitleri yapıldı. Toplamda 30 milyon TL'lik destek verilecek. Bunlar sadece vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için ödenecek miktarlar. Hasar tespit çalışmaları sonrasında hangi vatandaşımızın ne kadar ihtiyacı var onlar ödenecek. Evleri yanan vatandaşlarımız var. Bir sene içerisinde evlerini teslim edeceğiz. Vatandaşımızın neye ihtiyacı varsa gidermeye çalışıyoruz. Yangını bir yandan söndürürken vatandaşımızın da acil ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Yurt dışından da yardım göndermek isteyenler var." (İLKHA)
 

orman yangını,ödeme,nakdi