İlkokul çocuklarından otizm etkinliği


Adıyaman'da ilkokul öğrencileri tarafından otizme dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenlendi.

post

 Adıyaman    11.04.2019 14:17:57    Bu İçerik 496 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Otizm ayı olarak kutlanan nisan ayı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programlar çocukların düzenledikleri etkinliklerle devam ediyor.

Otizmli çocukların yaşadıklarına dikkat çekmek amacıyla İnönü İlkokulu öğrencileri tarafından şehir merkezinde "Otizm Hatırası" olarak fotoğraf çekip boyalı ellerini perdeye vurarak iz bıraktılar. İlkokul çocukları caddeden geçen vatandaşlara otizm hakkında bilgi verdi.

"Otizm bir gelişme bozukluğudur"

Otizmin bir tür gelişim bozukluğu olduğunu dile getiren İnönü İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni Onur Akın, etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi:

"Nisan ayı otizm ayı olarak kutlanmaktadır. Biz de okul olarak otizmli insanları anlatmak adına burada bir stant oluşturduk. Otizm belirli alanlarda sıkıntılara sebep olan tekrarlayıcı davranışlarla kendini gösteren bir gelişim bozukluğudur. Bizim buradaki amaçlarımızdan biri de insanları otizmin çok da ürkütücü bir şey olmadığını anlatmak ve otizm hakkında bir farkındalık oluşturmaktır. Stantlarımızı ziyarete herkesi bekliyoruz, herkese de otizmi fark etmeye ve onları anlamaya davet ediyoruz." dedi.

Otizm hakkında bilgi veren dördüncü sınıf öğrencileriyse otizmin daha çok erkeklerde görüldüğünü, otizmli insanların müziğe karşı daha duyarlı olduğunu belirttiler. (Cemil Özdaş-İLKHA)
Kaynak: https://ilkha.com/haber/95026/ilkokul-cocuklarindan-otizm-etkinligi 

otizm-inönü-il-okulu-Adıyaman