İmam hatip idarecisinden ebeveynlere çağrı: Çocuklarınızı imam hatiplere kaydedin


Adıyaman İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okul Müdürü, LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin tercih yaparken hem akademik hem de ahlaki olarak gelişim sağlayacağı imam hatip okullarını tercih etmesi çağrısında bulundu.

post

 Eğitim    09.07.2021 16:42:34    Bu İçerik 1512 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ
Adıyaman İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okul Müdürü Gaffari İzci, akademik başarı kadar hatta daha da önemli olan ahlaki, milli ve manevi değerlerin yetişmesinin önemli olduğuna değindi.

"Hayat sadece akademik başarıdan ibaret değildir"

Akademik başarının tek başına hayatı tanımlamaya yetmediğini belirten İzci, "Adıyaman İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu malumunuz 3 sene önce başladı. Son sınıf öğrencilerimiz proje okulundan bu yıl mezun oldular. Adıyaman İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile iki şeyi hedefliyoruz: Ahlaklı, manevi değerlerine bağlı, milletin değerlerini içselleştirmiş Kur'an ve sünnet merkezli bakabilen, insanı merkeze alan bir yaklaşımla gençlik yetiştirmek. Dünyada yaşanan son olaylara baktığımızda şunu görmemiz gerekiyor: Hayat sadece akademik başarıdan ibaret değildir. Doktor, mühendis özellikle öğretmen olmanız çok önemli ama aynı zamanda milli ve manevi değerlerimize bağlı, anne babasına saygılı, milletin değerlerini önemseyen bir gençlik bize göre akademik başarıdan bir adım daha öndedir, işte bu yüzden bu okullar kuruldu." dedi.

"Kendini ispat etmiş mükemmel bir öğretmen kadromuz var"

İmam hatiplerdeki öğretmen kadrosunun alanında uzman olan kişilerden oluştuğunu belirten İzci,  "Zaten bizim kitaplarımız, ders programımız ve müfredatımız tamamen fen Lisesine uygun. Buraya gelip kayıt yapan bir öğrenci imam hatip lisesi, sosyal bilimler ve fen lisesi diplomalarını alıyor. Öğretmenlerimiz kendi tercihleriyle ve okul idaresinin uygu görmesiyle bu okula geldiler. Şu anda okulda kendi alanında kendini ispat etmiş mükemmel bir öğretmen kadromuz var. Bu da beraberinde hem ahlaki açıdan hem de akademik açıdan olağan üstü başarılar getiriyor." ifadelerini kullandı.

İzci daha sonra "4 Ağustos da açıklanacak olan üniversite sınavı sonuçlarında bizim okulda 2 öğrencimizin ilde dereceye girmesini bekliyoruz. Hem ilde derece yapacak kadar akademik başarılı hem de imam hatip kimliği ile donanmış bir gençlik hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

"Dershanem okulumda diye bir projemiz var"

İzci ahlaklı ve kendine güvenen bir nesil yetiştirme gayretinde olduklarını belirterek, "Dershanem okulumda diye bir projemiz var. Öğrenciler hiçbir yere kayıt yaptırmadan dershanelerde ne tür imkânlarla ders yapılıyorsa burada da aynı imkânlarla çocuklar ders alıyorlar. Hatibin Sesi Radyomuzla sosyal mecralarda da okul kendini tanıtıyor. Kendine güvenen, ahlaklı, milli ve manevi değerleri merkeze alan bir nesil yetiştirmeyi hep beraber başaracağız." ifadelerini kullandı.

"Bütün müfredatı ile bir fen lisesi programı uyguluyoruz"

LGS tercihlerimiz 16 Temmuz da bitiyor, bu yüzden buradan gençlere şöyle bir çağrıda bulunmak istiyorum: Siz bir fen lisesi varken neden bir Anadolu lisesinde okumak istersiniz bu çok tutarlı değil. Biz bütün müfredatı ile bir fen lisesi programı uyguluyoruz." diyen İzci şöyle devam etti:

 "Dolayısıyla ben fen lisesinde akademik başarısını sürdürmek isteyen gençlere sesleniyorum: Bizim okulu tanımayan ve bizim okuldaki imkânların farkında olmadan yapacağınız bir tercih sizin aleyhinizde olacak bu yılki sonuçlar bunu çok açık ve net olarak gösterecek. İnşallah gençler buraya geldiğinde onları da anne ve babalarını da mutlaka memnun ederiz. Orta Okulumuzda beş yüz elli öğrenci sınava girdi sadece altmış tanesini aldık. Deneme sınavları ile çocuklarımız AYT ve TYT sorularına hazırladık ve bu sene 64 deneme sınavı yaptık. Allah'a şükür iyi bir başarı ortaya çıktı. Son sınıf öğrencilerimiz sınava bir ay kala 7/24 pansiyondaydılar ve sınav gününe kadar bir gün TYT bir gün AYT denemesi yaptık. Bu emekleri ortaya koyan öğretmen arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum, gençlerimize teşekkür ediyorum onlar bizi mahcup etmediler Allah da onları mahcup etmesin." şeklinde konuştu. (İLKHA)
 

imam hatip,lgs,tercih,izci