Adıyamanlı tütün üreticileri eylem yaparak Adıyaman-Malatya yolunu trafiğe kapattı


Tütün üreticilerinin yetki belgesi almadan ve bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmasının önünün 1 Temmuz 2021 itibariyle yasaklanmasının ardından tütün üreticileri bir araya gelerek eylem yaptı.

post

 Ekonomi    03.07.2021 10:03:21    Bu İçerik 559 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Tütünün belge olmadan ticaretini yapanlara 3 ile 6 yıla varan hapis cezası verilmesini öngören 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele  Kanunu'nda yapılan düzenlemeye karşı çıkan Adıyamanlı tütün üreticileri, eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.

Bir çok üretici, Adıyaman-Malatya yolunu trafiğe kapatırken şehir merkezinde de protesto yürüyüşü düzenlendi.

Yer yer gerginliklerin yaşandığı protesto gösterilerinde, çevredekilerin de yardımıyla tartışmalar büyümeden önlendi.
Kararın iptal edilmesini isteyen çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmanın yasak olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, tütünlerini rahatlıkla satmak istediklerini belirtti.

Adıyaman şehir merkezinde protosto yapan tütün üreticileri ve satıcıları, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar'ın kendileriyle konuşmasından ve taleplerini ilgili yerlere ileteceğini bildirmesinin ardından dağıldı.

Öte yandan sosyal medya platformu Twitter'dan da #tütünümedokunma etiketiyle oluşturulan tag kısa sürede Türkiye gündemine girerek Trend Topic (TT) oldu. (İLKHA)

tütün,yol kapatma,adıyaman,