Öğrencilerin YKS heyecanı başladı


​​Üniversiteye giriş için 4'üncü defa uygulanan YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi başladı.

post

 Eğitim    26.06.2021 10:38:05    Bu İçerik 1993 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ
2 milyondan fazla öğrencinin başvurduğu YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT ) başladı. 120 soru için 135 dakikanın verildiği sınav 12.30’da sona erecek.

Salgın tedbirleri altında gerçekleştirilen YKS'ye hazırlanan öğrencilerin daha sessiz ve rahat bir ortamda sınava girebilmeleri için ailelerin okul bahçelerine girmesine izin verilmedi.

Öğrenciler kadar ailelerin de heyecanlı olduğu sınav öncesi okul önlerinde bekleyen veliler, çocuklarının başarılı bir sınav geçirmeleri için dua etti.  

Sınava ilk defa girecek olan öğrencilerden Semih Baydoğan, "Salgın dönemindeki sınavın beni çok etkileyeceğini sanmıyorum. Çünkü bir sene boyunca hazırlanıp elimden geleni yaptım. O yüzden herhangi br heyecan da yapmıyorum. Soruların fazla zor olacağını düşünmüyorum." dedi.


YKS'ye ilk defa girecek öğrencilerden Necmettin Baydoğan, "Sınavın zorluğu kişiye göre değişiyor. Ben fazla zorlanacağımı düşünmüyorum. Bir yıl boyunca evde hazırlandım. Düzenli olarak hazırlandığım için fazla heyecanlı değilim. Sorularda zorlanacağımız olanlar da olacak, kolay olanlar da olacaktır, bu çalışmaya bağlıdır." ifadelerini kullandı.


YKS için erkenden sınava gireceği okula gelen Mustafa Baydoğan, "Salgın döneminde olumsuz etkilenmiş olabiliriz ama iyi bir çalışma sistemiyle başarılı olunacağına inanıyorum. Sorular zor veya kolay olabilir ama çalışan öğrenci için kolay olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Sınava geç kalanların sınava alınmaması kuralı" nedeniyle okul önleri ve okul bahçeleri erkenden gelen öğrenci ve velilerle doldu. Güvenlik aramasından sonra içeri alınan öğrenciler bir yıllık emeklerinin karşılığını almak için sınava girdiler. Sınava bir yıl boyunca hazırlanan öğrencilerin sınav kaygısıyla bildikleri soruları da yanlış yapmamaları için günler öncesinden uzmanlar tarafından öğrencilere gerekli uyarılar yapılmıştı.

Sınava girecek öğrencilerin sınav malzemesi dışında üzerlerinde herhangi bir şey getirmemesi için sınav kâğıdında yapılan uyarılar gereği öğrenciler, üzerlerinde kimlik ve sınav belgesi dışında getirdikleri malzemeleri emanet eşya için kurulan stantlara veya okul güvenliklerine teslim etti. Havaların sıcak olması nedeniyle erkenden gelen öğrenci ve veliler, ağaç ve duvar gölgelerinde toplanarak sınav saatinin gelmesi için heyecanla bekledi.

TYT sınavına giren öğrencilerden 150 alamayan öğrencilerin AYT sınavındaki puanları hesaplanmayacak. (İLKHA)

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

adıyaman,yks,heyecan,tyt,ayt