Yolsuzluğa karıştığı iddia edilen çok sayıda sağlık çalışanı gözaltına alındı


Batman Sağlık İl Müdürlüğünde usulsüz bir şekilde sağlık çalışanlarının hesabına para aktardıkları iddia edilen 10’un üzerinde sağlık çalışanının gözaltına alındığı bildirildi.

post

 Güncel    25.06.2021 15:16:30    Bu İçerik 2011 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Geçmiş yıllarda yöneticilerin imzasına sunulan tahakkuk evrakları ile imzalı banka listelerinin usulüne uygun olarak tanzim edildiği ancak imzalar atıldıktan sonra yöneticilerin kontrol alanının dışındaki bir alan olan dijital ortamda, mutemetlerce kasten söz konusu banka listelerinin değiştirilerek bankaya hileli listelerin gönderildiği müfettişlerce tespit edildiği açıklanmıştı. İnceleme ve soruşturma kapsamında 7 mutemet memuriyetten uzaklaştırılmıştı.

Sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda çok sayıda mutemet gözaltına alınırken, bu mutemetlerin hesaplarına para aktardıkları açıklanan sağlık çalışanlarının ise ifadeye çağrıldığı bildirildi.

Söz konusu operasyonun yöneticilerle ilgili olmadığı belirtildi.

Soruşturma süreciyle ilgili yapılan açıklamada ise, “Soruşturma süresince usulsüzlüğe adı karışan mutemetlerden, 10 yıllık süre içerisinde sebep oldukları toplam kamu zararı 3 milyon 100 TL olup, bu tutardan bir milyon 567 bin 136 TL tahsil edilmiştir. Geriye kalan kamu zararının, söz konusu sorumlulardan tazmini kapsamında işlemler devam etmektedir.” denildi. (İLKHA)

yolsuzluk,sağlık çalışanı,denetim