Engelli baba çocuklarının hafız olması için engel dinlemiyor


​Henüz çocuk yaşta iken yapılan yanlış iğne sonrası her iki bacağını da kullanamayacak durumda olan baba, çocuklarının hafız olması için üç tekerlekli motosikletiyle her gün çocuklarını okula götürüp getiriyor.

post

 Kültür ve Yaşam    25.06.2021 15:00:22    Bu İçerik 2153 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman merkezde ikamet eden Hanefi Yaman isimli vatandaş (54), okuma, yazma bilmediğini ama çocuklarının hem dini eğitimini hem de akademik eğitimini tamamlaması için her türlü sıkıntıya katlanarak tüm çocuklarının hafız olması için çaba sarf ettiğini belirtti.

Her gün üç tekerlekli motosikletiyle okulunun yolunu tuttuğunu dile getiren Hanefi Yaman, "Hafızlık eğitim zorlu bir süreç ancak Allah'ın yardımıyla çocuklar hafızlıklarını tamamlıyor. Çocuklarımız yaz sıcakta, kışın ise soğuk havalara rağmen çocuklarımız motorla okula götürüp getiriyorum çok şükür. Okul idaresinden Allah razı olsun beni gördükleri zaman aşağı inip yardım ediyorlar. Ben çocuklarımın Allah'ın dinini ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmelerini istediğim için onların hafız olmasını istedim. Devlete ve millete faydalı olmasını istiyorum çocuklarımın." dedi.

"Allah babamdan razı olsun"


Hafızlık eğitiminde kendisine yardımcı olan babasına teşekkür eden Harun Yaman, "Dördüncü sınıfta hafız olmaya karar vermiştim. Babamın da izin vermesiyle hafızlık eğitimime başladım. Babam yaz kış demeden beni okula götürüp getirdi. Beşinci sınıfta hafızlık için okula başladım, sekizinci sınıfa geldiğimde hafızlığımı tamamladım. Hafızlık eğitimimi tamamladığım için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.


Hafızlığını tamamlayan Zeynep Yaman ise "Okula babam beni motosikletiyle beni okula getiriyordu. Okuldan sonra beşinci sınıfta yurda gidiyordum. Yurtta derslerime çalıştıktan sonra okula gelip çalıştığım derslerimi öğretmenlerime okuyordum. 2019 yılında başladığım hafızlığı 2021 yılında tamamladım. Salgın nedeniyle biraz derslerimden geri kaldıysam da daha sonra yine toparlanarak derslerimi başarılı bir şekilde geçtim." şeklinde konuştu.

"Hem hafızlık hem de akademik ders görüyoruz"


Beşinci sınıfta başladığı hafızlık eğitimini bir buçuk yılda tamamlayan Muhammed Musa Yaman ise, "Beşinci sınıfta başladığım hafızlık eğitimi altıncı sınıfta tamamladım hafızlık eğitimin yanı sıra akademik derslerimizi gördük. Önce yüzünden okuduğumuz dersleri geçtikten sonra ezber derslerine başladım. " dedi.

"Adıyaman'a 70 hafız kazandırdık"

Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Orta Okulu Okul Müdürü Yakup Doğan ise, "2016 yılında hafızlık eğitimi vermeye başlayan okulumuz 2019 yılından itibaren proje okulu olarak hafızlık eğitimi vermeye devam ediyoruz. Örgün öğrenimle birlikte hafızlık eğitimimiz devam ediyor. Adıyaman'a son iki yılda 70'den fazla hafız kazandırdık. Adıyaman'da daha önce böyle bir okul yoktu bunu yeni duyurmaya başladık. Vatandaşlarımızın ilgisi var inşallah artarak devam devam edecektir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

engelli,hafız,baba,çocuklar