Umut Kervanı bu yıl 20 ülkede kurban vekâletlerini yerine getirecek


Dünyanın birçok ülkesinde yıl boyunca çeşitli projeler Gerçekleştiren Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, bu sene kurban çalışmaları kapsamında Türkiye başta olmak üzere dünyanın 20 farklı ülkesinde kurban organizasyonu gerçekleştirecek.

post

 Güncel    21.06.2021 11:26:12    Bu İçerik 2875 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Kurban organizasyonu yapacağı tüm ülkelerde alt yapı çalışmalarını tamamlayan vakıf, geçen hafta itibarı ile kurban vekâletlerini almaya başladı. Vakıf, 20 farklı ülkede gerek çalışanları ve gönüllüleri gerekse de partner kuruluşları vasıtasıyla kurban vekaletlerini yerine getirecek. Kurbanlardan elde edilen etler daha önce tespit edilen fakir, muhtaç, yetimlerin sofralarına ulaştırılacak.

Vakıf olarak yıl boyunca gerçekleştirdikleri projeler ve kurban çalışmaları hakkında İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, vekâlet yoluyla kendilerine kurban bağışı yapacak olan hayırseverlerin merak ettiği konulara açıklık getirdi.

Vakıf, çalışmalarının büyük çoğunluğunu yokluk ve mahrumiyet bölgesi olan Afrika'da gerçekleştiriyor

Umut Kervanı olarak hem yurt içi hem de yurt dışında çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini belirten Kurtaran, "Özellikle Ramazan ayında ve Kurban Bayramı vesilesiyle yaptığımız çalışmalar bu projelerimizin başında geliyor. Bununla birlikte yıl boyunca hayırseverlerimizin destekleriyle tespit ettiğimiz yetim ve muhtaç ailelere gıda yardımında bulunuyoruz. Farklı dönemlerde çeşitli ev eşyası, bazen ev tadilatları gerçekleştiriyoruz. Yokluk ve mahrumiyet bölgesi olan Afrika'da su kuyuları açma projelerimiz var. Yine Afrika kıtasında medreselerde Kur'an-ı kerim projelerimiz var. Orada çocukların Kur'an-ı Kerim bulmakta zorlanıyorlar. Luh adı verilen tahtalar üzerinde ezber yapıyorlar. Oradaki medrese öğrencilerine de hayırseverlerimizin desteğiyle Kur'an-ı Kerim hediye ediyoruz. Yıl boyunca adak-akîka kurbanlarını keserek muhtaçlara kırmızı et yardımında bulunuyoruz. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde çocuklara giyim yardımında bulunuyoruz. Bazı bölgelerde mescitlerin tadilata ihtiyacı olabiliyor. Bu tür durumlar için de çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

Kurbanlık seçiminde fıkhi uygunluk, çalışmalarda ise hijyene azami önem gösteriliyor

Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamlayıp çalışmalara başladıklarını kaydeden Kurtaran, "Yurt içi ve yurt dışında kurban vekâletlerini alıp yerine getiriyoruz. Vakıf olarak öncelikle yanı başımızda bulunan muhtaçları ön planda tutarak komşumuzdan başlayıp ülkenin dört bir yanında çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Kurban çalışmasında özellikle kurban olacak olan hayvanların fıkhi anlamda kurban olup olmayacağı hususlarına çok dikkat ediyoruz. Hayvanların veteriner kontrolünden geçmiş olması da önemlidir. daha önce dikkat ettiğimiz hijyen kurallarına salgın sebebiyle bir kat daha fazla dikkat ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de Kurban bedeli 1250 Afrika ve Asya'da 750 TL olarak belirlendi

Kurtaran, "Yaklaşık 20 ülkede kurban çalışması yapacağız. Bunların çoğu Afrika kıtasında yer alıyor. Asya ülkelerinde de Afganistan, Nepal, Arakan kamplarının bulunduğu Bangladeş'te, yanı başımızda olan Suriye ve Yemen'de, yardımlarımızı sürekli olarak ulaştırdığımız Filistin'de de kurban kesimi için hazırlıklarımızı tamamladık. Sadece hayırseverlerden gelecek olan vekâletleri bekliyoruz. Gelen vekâletleri inşallah en iyi şekilde keserek kesim videolarını da kurban vekâleti verenlere ulaştıracağız. Kurban bedeli olarak yurt içinde 1250 TL fiyat belirledik. Yurt dışında Asya ve Afrika'da 750 TL, Arakan kamplarında 900 TL, Yemen'de 1350, Filistin'de ise hayvanların tünellerden geçirilmesi ve hayvan sayısının az olması sebebiyle 2800 TL fiyat belirledik." şeklinde konuştu.

Kurban vekâletleri yerine getirildiğinde kurban sahibine SMS ile bilgi verilip kesim videosu gönderilecek

Kurban vekâleti verecek olan hayırseverlerin vekâletlerini nasıl ulaştırabilecekleri hakkında da bilgi veren Kurtaran, şunları kaydetti:

"Hayırseverlerimiz öncelikle vakfımızın banka hesaplarına kurban bedelini yatırarak vekâletlerini bize ulaştırabilirler. Hesaba kurban bedeli yatıran bağışçılarımız açıklama bölümüne kurban kimin adına kesilecekse kişinin ismini, telefon numarasını ve hangi ülkede kesileceği şeklindeki bilgileri yazmalarını rica ediyoruz. Ayrıca umutkervani.org.tr sitesi üzerinden online olarak da kurban bağışı yapılabilir. Bazı hayırseverlerimiz kurban bedellerini elden teslim etmek isteyebilir. Bu tür bağışlarda da hem vakfımızın merkezi hem de protokol yaptığımız Umut Kervanı dernekleri aracılığıyla makbuz karşılığında kurban vekâletlerini ulaştırabilirler. Biz de aldığımız vekâletleri Kurban Bayramı'nın ilk 3 gününde yerine getireceğiz. Vekâlet veren hayırseverlerin kurbanlarının kesildiğine dair bir mesaj ve en geç bir hafta içerisinde de kurban kesim videolarını bağışçılarımıza ulaştıracağız. Buradan hayırseverlerimize sesleniyoruz. Hayırseverlerimiz vekâletlerini bize ulaştırdıklarında belki de yıl boyunca sofralarına hiç kırmız et gitmeyen yetim ve muhtaç ailelerimizin sofralarına et gidecek. Üye ve gönüllülerimizle birlikte daha önce tespit edilen muhtaçlara bayram gününde kurban etlerini ulaştıracağız. Hayırseverlerimizden özellikle ricam bu sıkıntılı süreçte biraz daha duyarlı davranarak kurban ibadetlerini yerine getirmeleri ve vekâletlerini de Umut Kervanına vermelerini istiyoruz. Rabbim şimdiden kurban kesecek olanların kurbanlarını kabul etsin." (İLKHA)

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ
 

KURBAN,UMUT KERVANI,AFRİKA,MUHTAÇ