Polis Teşkilatının 174'üncü yıl dönümü Adıyaman'da da kutlandı


Adıyaman Polis Teşkilatı kuruluşunun 174'ncü yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı.

post

 Adıyaman    10.04.2019 11:58:21    Bu İçerik 410 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman Valiliği Bahçesinde düzenlenen törende ilk ve ortaokul çocuklarının okudukları şiirler, İl Emniyet Müdürü Metin Alper'in konuşması ve başarı ödüllerinin taktim edilmesiyle devam etti. İlk defa kutlamada göreve yeni başlayan bekçilerde yer aldı.

İl Emniyet Müdürü Metin Alper Polis teşkilatında yer alan personelin hukuk çerçevesinde kalarak kendilerini daha iyi bir birey olarak yetiştirmeleri gerektiğini belirtti.

Alper Polis Teşkilatı'nın 174'üncü yıl dönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada "174 yıldır milli birlik ve beraberlik azmine sahip bir ruh ve irade taşıyan, hukuk devleti ilkelerine bağlı personellerimizle birlikte ülkemize milletimize ve Türk Polis Teşkilatımızın muasır medeniyetler üstüne çıkarmak yolunda kat ettiğimiz mesafenin farkında ve daha ileri gitmenin her zaman azmindeyiz. Polis teşkilatımız toplumda huzur ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve Hayati görevler üstlenmiştir." dedi.

"Halkın güven ve desteğini almadan hiçbir kurumun başarılı olması mümkün değildir"

Kurum ve kuruluşların başarılı olabilmeleri için halkın desteğine ihtiyaç duyduğunu dile getiren Alper "Bu bapta ülkemizin, vatandaşlarımızın ve hassaten Adıyaman'ımızın huzuru bizim en tabii en haklı gururumuzdur. Meşakkatli bir görevi yerine getiren ve ülkemizin huzuru için tüm gücüyle çalışan emniyet teşkilatı çağın gerekleri ve hukukun üstünlüğü prensibine ayrılmadan insan haklarına saygı çerçevesinde canı pahasına hizmetine devam etmektedir. Bizler biliyoruz ki halkın güven ve desteğini almadan hiçbir kurum ve kuruluşun başarılı olması mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

 "Ancak birlikte el ele vererek ülkemizde ve Adıyaman'ımızda oluşturduğumuz huzur ve güven ortamı bozmak isteyenlere Kesinlikle ve kati suretle müsaade etmeyeceğiz edilmeyecektir." Diyen Alper daha sonra şöyle devam etti:  "Sizlerin de bizlere desteklemek suretiyle güzel elimizdeki huzur ve güven ortamına sahip çıkacağımızı yürekten inanıyorum. Bizler ulu bir çınar misali köklerini vatanın bağrına salarak bu ülke, bu bayrak ve bu millet için canını ortaya koyan 174 yıllık büyük bir emniyet teşkilatının yüce ülküsüne sahip naçizane neferleriz. Sizlerden beklentimiz bu ulu çınarın daha da yücelmesi için görevlerinin ifasında hukukun çizdiği sınırlar dâhilinde hareket ederek ciddiyet ve özgüven içerisinde bilgi beceri ve kabiliyetlerinizi en üst düzeye çıkararak donanımlı bireyler haline gelmelidir." şeklinde konuştu. (Adıyaman Basın)