İşgal rejimi Beytlahim’de Filistinli aileyi evini yıkmaya zorladı


Siyonist işgal rejimi Beytlahim’in doğusundaki el-Firdevs bölgesinde Filistinli bir aileyi evini ve ahırını kendi elleriyle yıkmaya zorladı.

post

 Güncel    29.05.2021 20:46:55    Bu İçerik 224 kez görüntülendi.

07.10.22

 


İşgal rejiminin aileyi tehdit ettiği, evini ve ahırını yıkmaması halinde yıkım işleminin işgal güçleri tarafından gerçekleştirileceğini ve yıkım masrafının aileden tahsil edileceğini söylediği belirtildi.

İşgal rejimi tarafından evi ve ahırı hakkında yıkım kararı verilen ailenin sözcüsü Mahmud el-Vahş, evin 60 metrekare ve ahırın 40 metrekare genişliğinde olduğunu, ruhsatsız inşa edildikleri bahanesiyle haklarında yıkım kararı verildiğini söyledi.

Bölgede alt yapı hizmetlerinin olmadığını belirten el-Vahş, zor koşullar altında yaşadıklarını ve ayrıca işgal rejiminin kendilerine baskı yaparak evlerini genişletmelerine ya da yeni evler inşa etmelerine izin vermediğini bildirdi.

İşgal altındaki topraklarda siyonist işgalciler için sürekli yeni konutlar inşa eden işgal rejimi, Filistinlilerin ev ya da iş yeri inşa etmesine izin vermiyor. İşgal rejimi, Filistinlileri göçe zorlamak amacıyla mevcut evlerini ve iş yerlerini de ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkıyor. (İLKHA)
 

filistin,aile,ev,yıkılma,siyonist