Adıyaman'da yüzlerce dönüm ekili alan kül oldu


​Adıyaman merkez ve ilçelerinde Mayıs ayı itibariyle binlerce dönüm arazi yanarak küle döndü.

post

 Ekonomi    28.05.2021 21:47:15    Bu İçerik 1637 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman merkeze bağlı iki ayrı köyde meydana gelen yangın nedeniyle yüzlerce dönüm ekili arazi küle dönerken arazi sahipleri çaresiz bir şekilde bakınmakla yetindi.

Hasat mevsimin başladığı bu dönemde ekili alanarda ateş yakmak ve sigara izmaritlerini atmanın çok büyük felaketler yol açtığını belirten, Adıyaman Ziraat Odası Başkanı M. Salih Şahan vatandaşarı bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Adıyaman Ziraat Odası Başkanı M. Salih Şahan "Adıyaman merkeze bağlı Özelevler ve Bağdere köylerimizde yüzlerce dekar ekili alan, çiftçilerinizin alınteri, emekleri henüz bilinmeyen bir nedenle kül oldu. Çiftçilerimize geçmiş olsun, Rabbim beterinden saklasın. Vatandaşlarımıza özellikle rica ediyorum ekili alanlarda lütfen sigara ve ateş yakmayalım. Biçerdöver sürücüleri yere çok yakın biçim yapmayalım. Her zaman olduğu gibi bugün de bütün araçlarını yangını söndürmek için seferber eden Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Kılıç ve itfaiye Müdürlüğüne, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Işık ve personeline, Orman il Müdürlüğümüze ve traktörünü alıp gelen çiftçilerinize şahsım, kurumum ve çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum." (İLKHA)
https://ilkha.com/ekonomi/adiyaman-da-yuzlerce-donum-ekili-alan-kul-oldu-162759

adıyamanbuğday arpa yangını,bağdere