2 bin 890 kişi işe alınacak


İŞKUR, Adıyaman'da Toplum Yararına Program kapsamında, kamu kurumlarında çalıştırılmak üzere 2 bin 890 kişiyi işe alacak.

post

 Adıyaman    08.04.2019 12:35:03    Bu İçerik 457 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Hayat şartlarının her geçen gün biraz daha zorlaşması, sanayinin gelişmemiş olması Adıyaman'da işsizliği de beraberinde getiriyor.

İŞKUR, Adıyaman'da Toplum Yararına Program kapsamında, kamu kurumlarında çalıştırılmak üzere 2 bin 890 kişinin işe alınacağını açıkladı.

İşsiz olan binlerce kadın ve erkek sabahın erken saatlerinde İŞKUR binası önünde kayıt yaptırmak için sıraya girdi.

Alımlarla ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Emin Yücekaya, hiç kimsenin hatır ve gönül yoluyla işe alınmayacağını dile getirdi.

Yücekaya, "Toplum Yararına Program kapsamında 2019 yılı için 2 bin 890 kişilik bir kontenjan açtık. Belediye ve tüm diğer kamu kurumlarına alınacak. Alım yöntemi noter kurası şeklinde gerçekleştirilecek. Müracaatlar bugün itibariyle başladı. Cuma günü mesai saatine kadar devam edecek. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar hem internet üzerinden hem de İŞKUR'a gelerek kendileri başvurularını şahsi olarak yapabilecekler. Toplum Yararına Program kapsamında hiçbir şekilde hatır, gönül işiyle personel alınmayacak. Tamamı noter kurasıyla alınacak. İşe alınacak olan vatandaşlar 13 Mayıs 2019'da iş başı yapacak, 6 ay süreyle çalışacak. 6 ayın sonunda işten ayrılacaklar." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)
Kaynak: https://ilkha.com/haber/94795/2-bin-890-kisi-ise-alinacak