Larva ilaçlamasına başlandı


Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, haşerenin en önemli evresi olan larva mücadelesine bu yıl erken başladı.

post

 Adıyaman    07.04.2019 13:32:28    Bu İçerik 507 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı il genelinde artan su birikintilerinde oluşması muhtemel sivrisinek üreme alanlarını yok etmek için larva mücadelesine bu yıl erken başladı.

 

Haşereyle mücadelede en önemli evre olan larva döneminde haşerelerin üremelerinin önüne geçmek için Mart ayının başından bu yana su birikintileri, kuyular, bataklıklar ve inşaat alanları gibi yerlerde ilaçlama çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren yetkililer, bu şekilde sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı erken çözüm alındığını belirttiler.

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan yetkililer, vatandaşları uyararak, "Şehrimizde devam eden yağışlardan sonra sivrisineğin üreme alanları olan su birikintilerinde ciddi bir artış meydana gelmiştir. Bundan dolayı bu yıl larva mücadelesine daha erken başlanmış olup, daha fazla ekiple mücadelemiz yıl boyunca devam edecektir. Mart ayı başında 3 araç ve 6 personelle başladığımız larva mücadelesini sürdürmekteyiz. Ulaşamadığımız ve bilgimiz dışında olan bodrum, teras ve inşaat alanlarındaki su birikintilerini vatandaşlarımızın 153 nolu telefona veya belediyemizin Beyaz Masa Birimine bildirmeleri bu alanların ilaçlanması anlamında önem arz etmektedir." ifadeleri kullanıldı. (Adıyaman Basın)

larva-adıyaman-ilaçlama