Bayram namazında Kudüs'ün özgürlüğü için dua edildi


​Ramazan Bayramı namazı, Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler ve sosyal mesafenin korunduğu saf düzeninde kılınırken hutbede Kudüs'ün özgürlüğüne değinildi.

post

 Adıyaman    13.05.2021 07:20:36    Bu İçerik 247 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ
Adıyaman merkez ve ilçelerinde sabahın namazıyla birlikte camilere gitmeye başlayan Müslümanlar bayramı namazında Kudüs'ün özgürlüğü ve İslam âleminin birliği için dua etti.

Namaz öncesi vaaz kürsüsünde cami cemaatine seslenen Adıyaman İl müftüsü Mehmet Taşcı, Kudüs'ün kurtuluşu ve işgalci siyonistlerin darmadağın olabilmesi için Müslümanların hakiki İslam'ı yaşamaları gerektiğini vurguladı.

 Getirilen teşrik tekbirlerinin ardından Ulu Cami imamı Muhammed Salih Kahraman bayram namazını kıldırdı. Kılınan namazın ardından Bayram namazı hutbesi verildi.

"Küdüs’ün özgür olduğu bayramlara"

Kılınan namazın "Küdüs’ün özgür olduğu bayramlara" başlıklı hutbeyi okuyan Ulu Camii İmamı Muhammed Salih Kahraman, Kudüs’te yaşanan siyonist vahşete, işgal girişimine vurgu yaptı.

Kahraman, "Bu bayram, mahzunuz; çünkü ismiyle mukaddes, çevresiyle mübarek kılınmış Kudüs yaralıdır. Mescid-i Aksâ’ya ve Filistinli kardeşlerimize karşı azgın ve zorba bir topluluğun barbarca saldırılarına şahit oluyoruz. Bu bayram hüzünlüyüz; zira hukuku, ahlakı, kutsal değerleri hiçe sayan işgalciler, Kudüs’ün kutsiyetini ve insanlık için değerini ihlal etmektedir. Çocuk, yaşlı, kadın demeden masum canları şehit etmekte, Müslümanların Kudüs’e giriş ve çıkışlarını, Mescid-i Aksâ’da ibadet etme hürriyetlerini engellemektedir. Hâlbuki Rabbimizin buyruğu son derece açıktır: Allah’ın mescitlerinde O’nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir? Aslında bunların oralara ancak korka korka girmeleri gerekir. Böyleleri için dünyada zillet, ahirette ise büyük azap vardır." dedi.

"Desteğimiz ve duamız, Filistinli kardeşlerimizin yanındadır"

Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu belirten Kahraman, "İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksâ’nın Müslümanlara ait olduğunu dile getirdi.

Kudüs meselesinin bütün ümmetin ortak meselesi olduğunu dile getiren Kahraman "Dün olduğu gibi bugün de desteğimiz ve duamız, Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. Yüce Rabbim, bu bayram sabahının hürmetine bütün mazlumlara, evlerinden ve yurtlarından çıkarılmış mağdurlara kurtuluş nasip eylesin. Ümmet bilincimizi ve iman kardeşliğimizi pekiştirmeyi bizlere lütfeylesin. Kudüs, Mescid-i Aksâ ve işgal altındaki bütün İslam beldelerinin özgürce kutlayacağı gerçek bayramlara bizleri kavuştursun. Bayramımız mübarek olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
https://ilkha.com/ramazan-1442/bayram-namazinda-kudus-un-ozgurlugu-icin-dua-edildi-161181

adıyaman,ramazan bayramı,nmaz,kudüs