Adıyaman Kudüs için yürüdü


​Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'da Ramazan ayında ibadet eden Müslümanlara yönelik saldırıları, Adıyaman'da yüzlerce araçtan oluşan konvoyla protesto edildi.

post

 Adıyaman    10.05.2021 17:42:03    Bu İçerik 271 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

İHH Adıyaman Şubesi öncülüğünde "Kudüs için Kıyam Vakti" sloganıyla yola çıkan yüzlerce araç şehri doğu batı istikametinde turlayıp Filistinli Müslümanların yanında olduklarını belirtti.

İHH öncülüğünde başlatılan araç konvoyuna HÜDA PAR Adıyaman il Başkanlığı, Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığı, Saadet Partisi il Başkanlığı, Memur Sen, Eğitim Birsen Adıyaman Peygamber Sevdalıları, Adıyaman Umut Kervanı, AGD, TÜGVA,  İLKHA Adıyaman Temsilciliği destek verdi.

Kahrolsun israil sloganlarının atıldığı araç konvoyu öncesi bir açıklama yapan Adıyaman İHHH Başkanı Halit Tekbaş israil'in başkentinin Cehennem 'in dibi olduğu belirtti.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistin'e yönelik saldırılarını lanetlediklerini belirten Tekbaş, "Kutsal Mabedimiz Mescid-i Aksa devlet vasfı taşıyan ama gerçekte son derece organize bir terör devleti gibi davranan İsrail'in türlü entrikalarla mübarek şehir Kudüs'ü Yahudileştirme politikaları devam etmektedir. İsrail'in Cuma günü başlayan ve halen devam eden saldırıların yüzlerce Filistinli ve bu olayları görüntülemeye çalışan onlarca basın mensubu yaralandı. Uluslararası kamuoyu, Sivil Toplum Kuruluşları, siyasal kurumlar Siyonistlerin bu şımarık, işgalci ve kural tanımaz tavrına karşı bir an önce bir araya gelmeli ve elini taşın altına koymalıdır." dedi.

Tekbaş Kudüs'ün bir an önce özgür olması gerektiğine vurgu yaparak, "Bu kurumlar israil'in tavrına karşı sessizliğini korudu müddetçe bu saldırılar devam edecek, Filistin'de barıştan ve uzlaşıdan söz etmek mümkün olmayacaktır. Dil, din, ırk gözetmeksizin herkesin özgürce yaşadığı bir Kudüs'ten bahsetmek istiyorsak geçmişin tecrübeleri ve bugün yaşananları göz önünde bulundurmak tüm dünyanın görevidir." ifadelerini kullandı.

"Mescid-i Aksa'nın işgali asla kabul edilemez"

Tüm dünya Müslümanlarının toprağı olan Kudüs ve kutsal mabedimiz Mescidi Aksa'da yaşananlara karşı Müslüman devletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı acilen diplomatik bir tavır sergilemelidir. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın işgali asla kabul edilemez İsra ve Miraç'ın şehri Kudüs'ün işgali asla kabul edilemez, israil'in başkenti Cehennemin dibidir." dedi.  (İLKHA)
 VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

İSRAİL,İŞGALCİ,SİYONİST,KUDÜS