Köyde kurulan atölye gelir kaynağı oldu


Adıyaman'da köy okulunun başlattığı proje ile kurulan tekstil atölyesinde köydeki öğrenciler ve gençler, hem meslek öğreniyor hem de gelir kazanıyor.

post

 Adıyaman    06.04.2019 13:24:13    Bu İçerik 474 kez görüntülendi.

07.10.22

 


takent Çok Programlı Anadolu Lisesi Mesleki Eğitim Programı kapsamında, "Öğret Kazandır" projesi hazırlandı. Projeye bir tekstil firması da ortak oldu. Akpınar Köyü'nde daha önce okul olarak kullanılan, son zamanlarda metruk hale gelen yapı tekstil atölyesine çevrildi.

Köyde kurulan atölyede öğrenci ve köylülerden oluşan 28 kişi çalışmaya başladı. Tekstil atölyesinde üretilen ürünler, firma tarafından Ortadoğu ülkelerine ihraç ediliyor.

Atölyeyi gezen Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, toplamda 28 kursiyere 3 usta öğretici tarafından eğitimler verildiğini ve bu kursiyerlerin aylık bin 100 ile 2 bin TL arası ücret aldığını belirtti.

Her ay ortalama 30 bin TL yöre halkına katkı sağlandığını ve çalışanların sigortalarının ise yapıldığını dile getiren Alagöz, "Bu proje ile oluşturulan iş atölyeleriyle iş imkânı köylerimize kadar getirilerek, köyden kente göçün de önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Öğrencilerimiz, ürettikleri ürünleri dünya pazarlarına anlaşılan işletme vasıtasıyla ulaştırılmaktadır. Dört aylık kısa bir süre içerisinde moda desinatörlük alanında bazı öğrencilerimiz kendi giysilerini tasarlayarak üretir hale gelmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Akpınar Köyü Muhtarı Muharrem Fevzi Şahin, atölye ile birlikte köyde 28 kişiye ekmek kapısı açıldığını belirterek, çalışanların ailelerine ekonomik katkı sağladıklarını söyledi.

Kursiyerler de tekstil atölyesinde çalışmaktan mutlu olduklarını ifade etti. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/94701/koyde-kurulan-atolye-gelir-kaynagi-oldu