Su ürünleri avlanma yasağı denetimlerinde 7 bin metre sahipsiz ağa el konuldu


Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 12 avlak sahasında 7 bin metre sahipsiz ağa, 250 adet oltaya, 70 kilogram balığa el konuldu.

post

 Ekonomi    03.05.2021 11:36:07    Bu İçerik 272 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Su ürünleri avlanma yasağı denetimleri kapsamında 31 idari para cezası kesildiğini belirten yetkililer denetimlerin devam edeceğini bildirdi.

Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılana açıklamada "İlimiz genelinde su ürünleri avlanma yasağı 01 Nisan-01 Temmuz 2021 tarihleri arasında uygulanacak olup, su ürünleri denetim ve kontrol faaliyetleri, mevzuatta yetkilendirilen İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, il Merkez Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, il, ilçe belediyeleri ve köy muhtarlıkları tarafından ayrı ayrı ve bazen de koordinasyon sağlanarak 7/24 zaman esasına göre yapılmaktadır." denildi.

Yapılan açıklamanın devamında "İlimiz genelinde bir adet su ürünleri kontrol teknesi ve iki ekiple av yasağının başladığı tarihten itibaren yaklaşık olarak 12 avlak sahasında 7 bin metre sahipsiz ağa, 250 adet oltaya, 70 kg balığa el konulmuş, işlem yapılmak üzere 31 idari para cezası tutanak altına alınmıştır. İlimiz genelinde su ürünleri av yasaklarına uymayanlar hakkında yukarıda yetkili kılınmış kurumlara duyarlı vatandaşlar tarafından ihbarda bulunulması halinde bu ihbarlar değerlendirilip gereği yapılmaktadır. Su Ürünleri Kanunu, Yönetmeliği, Tebliğ ve mevzuat çerçevesinde gerekli önlemler alınmış olup, denetimler yapılmaya devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)
 

adıyaman,su ürünleri,avlanma yasağı,