Adıyaman'ın Sincik ilçesi bağımsız adayı Mehmet Buz, seçim sonuçlarına itiraz başvurusunda bulundu.


Adıyaman'ın Sincik ilçesi bağımsız adayı Mehmet Buz, seçim sonuçlarına itiraz başvurusunda bulundu.

post

 Adıyaman    06.04.2019 10:08:34    Bu İçerik 1163 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman'ın Sincik ilçesinde ilk sayımlarda Belediye Başkanı olan Mehmet Buz, AK Parti'nin itirazları sonucu Belediye Başkanlığını kaybetti. Seçim kuruluna giden Korkut, seçim sonuçlarına itiraz başvurusunda bulundu.

Bağımsız aday Mehmet Buz, bugün İl Seçim Kuruluna itiraz etmek için dilekçesini verdi. 31 Mart günü yapılan sayım sonuçlarında 10 oy farkla belediye başkanlığını kazanan Mehmet Buz, yapılan itirazlar sonucu 48 oy farkla belediye başkanlığını AK Partiye kaptırmıştı.

Bağımsız aday Buz, dilekçesini verdikten sonra yaptığı açıklamada, "İlçedeki sandık başkanları ve üyeleri geçersiz oyları geçerli sayıyorlar, imza atıyorlar ve ilçe seçim kuruluna teslim ediyorlar. Orada yapılan itirazlar sonucu bizim lehimize karar çıkıyor. Daha sonra Ak Parti'nin itirazı üzerine İl Seçim Kurulu Ak Parti adayı Mehmet Korkut lehine karar veriyor." dedi.

Yüksek Seçim Kuruluna başvurduğunu ve sonuçları bekleyeceklerini belirten Buz, "Yüksek Seçim Kurulunun vereceği sonucu bekleyeceğiz. Yanlış hesap, Bağdat'tan döner. İtiraz süremiz üç gündür. Şu an evraklarımız yüksek Seçim Kuruluna gönderildi." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş -İLKHA)
Kaynak: https://ilkha.com/haber/94657/sincik-bagimsiz-adayi-itiraz-basvurusu-yapti