HAK-İŞ Adıyaman İl Temsilciliği: Salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını istiyoruz


​HAK-İŞ Konfederasyonu Adıyaman İl Temsilciliği ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesini ve Covid-19'un tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını istediklerini belirtti.

post

 Adıyaman    30.04.2021 16:03:48    Bu İçerik 236 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Turgut Özal Bulvarı üzerinde düzenlenen basın açıklamasına, HAK-İŞ Batman İl Başkanı Hasan Kılınç'ın okuduğu açıklamada Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesini istediklerini belirtti.

Ücretlerdeki vergi dilimlerinin yüzde 20’de sabitlenmesini istediklerini dile getiren Kılıç "Kayıt dışı istihdamın önlenmesini, istihdamın artırılmasını ve yoksulluğun önlenmesini istiyoruz. Sendikal örgütlenmenin teşvik edilmesini istiyoruz. İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılmasını istiyoruz. Biz çalışanlar, emekçiler olarak; milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı istiyoruz. İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye istiyoruz. Emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini talep ediyoruz. Çalışanlara yönelik her türlü şiddet ve mobbingin önlenmesini istiyoruz. Çocuk işçiliğinin her türüyle mücadele edilmesini istiyoruz. Annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının ve bakım hizmetlerinin karşılanmasını istiyoruz." dedi.

"Covid-19 salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını istiyoruz"

Herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını istediklerini, mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarının tam çözülmesini beklediklerini belirten Kılıç "Engelli bireylerin sosyal hayata katılımının artırılmasını istiyoruz. Hangi ülkeden olursa olsun ülkemize sığınan mülteci ve göçmen kardeşlerimiz için, entegre edilebilir, sürdürülebilir, ulusal ve uluslararası uyum politikalarının ve işbirliğinin geliştirilmesini istiyoruz. Çevre dostu bir dünya istiyoruz. Hepimizin temel haklardan, eşit şartlarda ve eşit sorumlulukla yararlanmasını istiyoruz. Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını ve insan haklarının geliştirilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

1 mayıs,hak iş,salgın,