Ensarullah: Suudi Aramco'ya fırlattığımız füzeler isabet etti


Yemen'deki Ensarullah Hareketi, bugün Suudi Arabistan'ın Aramco petrol sahasına 7 balistik füze fırlattıklarını ve yangına neden olduklarını açıkladı.

post

 Dünya    15.04.2021 15:52:40    Bu İçerik 391 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Ensarullah Hareketi sözcüsü Yahya Seri, El-Masirah TV'ye yaptığı açıklamada, saldırı yapıldığını doğruladı ve bölgede büyük bir yangının çıktığını söyledi.

Seri, kuvvetlerinin ayrıca Jizan'daki Patriot füze savunma sistemine yönelik İHA ile saldırı yaptığını da kaydetti.

Seri, "Aramco ve diğer hedefler, Sair ve Bedir tipi yedi füze tarafından hedef alındı ​​ve Allah'ın sayesinde tam isabet ettiler. Saldırı Aramco'da büyük yangınlara neden oldu." dedi.

Seri, "Suudi rejimine, ülkemize yönelik saldırganlığını ve ablukasını sürdürmesi halinde daha geniş ve daha büyük operasyonlar yapacağımıza söz veriyoruz." diye ekledi.

Öte yandan Ensarullah mensupları tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde füzelerin düşme anı ve çıkan yangın görülüyor. 

Suudi: Küçük bir yangın

Bu arada Suudi liderliğindeki koalisyon güçleri ise Yemen'den Cizan'a doğru fırlatılan 5 balistik füzeyi ve 4 insansız hava aracını yakalayıp imha ettiklerini açıkladı.

Suudi Arabistan'a ait Alarabiya TV'den yapılan açıklamada koalisyon, "Yakalanan füzelerin şarapneli Jizan Üniversitesi kampüsüne düştü ve küçük bir yangına neden oldu." açıklamasını yaptı. (İLKHA)

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ
 

Suudı aramco,ensarullah,füze