Diyanet İşleri Başkanlığı Uluslararası Hac Sempozyumu düzenleyecek


​Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Değişen ve Gelişen Şartlar Bağlamında Hac” başlığıyla yarın Ankara’da online olarak başlayacak olan sempozyum düzenlenecek.

post

 Adıyaman    01.04.2021 00:03:12    Bu İçerik 1259 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ
"Değişen ve Gelişen Şartlar Bağlamında Hac" Hac temasıyla 1-3 Nisan'da online olarak dünyanın her noktasındaki Müslümanlar için hac.gov/hac sempozyumu üzerinden Türkçe, İngiliz ve Arapça dil seçenekleriyle izlenebilecek.

Uluslararası Hac Sempozyumu 20 oturama sahne olacak. Kanada'dan Endonezya'ya Malezya'dan Somali'ye, Kuveyt'ten Pakistan'a 90'dan fazla konuşmacı yer alacak. Hazreti Peygamberden günüzümüze Hac ibadetinin tarihsel süreci, sosyolojik ve psikolojik boyutlarıyla Hac, Haccın kültürel yansımaları, salgın şartlarında Hac, zaman ve mekân açısından Hac konuları işlenecek.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Değişen ve Gelişen Şartlar Bağlamında Hac” başlığıyla düzenlenen ve yarın Ankara’da başlayacak olan Uluslararası Hac Sempozyumunun hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi. (İLKHA)
 

DİYANET,HAÇ,SEMPOZYOM,SALGIN