Bayat ekmek kutusuyla ekmekler çöpe atılmaktan kurtulacak


Adıyaman'ın Kahta ilçesi Karşıyaka Mahalle Muhtarı Abdulbaki Güzel mahallenin bayat ekmeğini çöpe atmaması için belirli alanlara bayat ekmek kutusu yerleştirdi.

post

 Adıyaman    30.03.2021 16:16:33    Bu İçerik 1820 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Abdulbaki Güzel, ekmek israfına dikkat çekmek ve önlemek amacıyla "Bayat Ekmek Kutusu Projesi" başlattıkların söyledi.

Ekmek israfıyla ilgili mahalleliye verdikleri sözden dolayı böyle bir proje geliştirildiğini söylen Güzel, mahalle sakinlerinin projeden memnun olduğunu belirtti.

Milyonlarca insanın bir lokma ekmeğe muhtaç olduğu bu zamanda her gün çöplerin ekmekle dolduğuna dikkat çeken Güzel "Sofralarımızın baş tacını israf ediyoruz.  Ekmeği çöpe atıyoruz. Dünyada bir milyar insan yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşarken, milyonlarca insan bir lokma ekmeğe muhtaçken biz her gün 6 milyon ekmeği çöpe atıyoruz. Suriye’de Somali’de, Arakan’da ve dünyanın muhtelif yerlerinde insanlar bir lokma ekmeğe muhtaç iken biz milyonlarca ekmeği çöpe atıyoruz. Bu davranışımız ile dünyadaki aç insanların hakkını saçıp, savuruyoruz. Yüce Allah, 'Yiyiniz içiniz ama israf etmeyin. Muhakkak ki Allah israf edenleri sevmez.' buyuruyor. Kâinatın Sevgilisi bir Hadis-i Şerifinde 'ekmek nimeti yerin ve göğün bereketindendir.' Ekmek nimetini israf eden kavimlerin açlık ile imtihan edileceği bize önceden bildirilmiş.' buyuruyor." ifadelerini kullandı.

 

bayat ekmek,karşıyaka,abdulbaki güzel