Üniversite öğrencileri Miraç Gecesini ihya etti


Âlemlere Rahmet olarak Gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in semaya yükseltildiği gece olan Mirac Gecesi üniversite öğrencileri tarafından da ihya edildi.

post

 Adıyaman    03.04.2019 09:40:03    Bu İçerik 530 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde Adıyaman Altınşehir Cami'inde ihya edilen geceye öğrencilerin katılımıyla büyük bir coşkuyla ihya edildi.

Akşam namazının akabinde başlayan program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahiler ve okunan mevlid-i şerif'in ardından İl Müftü Yardımcısı Murat Kurt günün anlam ve önemine dair cemaate bilgiler aktardı.

Mirac Gecesinin Allah Resulünün hayatında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Kurt İnsanlığın kurtuluşu için her türlü meşakkate katlanan Peygamber Efendimizin bu gece Allah tarafından sıkıntılarının giderilmesi ve O'na bazı ayetlerin gösterilmesi için semaya yükseltildiğini söyledi.

Bu gecenin Peygamber Efendimize çekilen sıkıntı ve meşakkatlerin ardından Allah'tan gelen bir lütuf olduğunu dile getiren Kurt  "Mescidi Aksa Peygamberimiz Efendimiz aleyhissalatu Vesselam'ın da hakkında bizlere 'Üç mescit için yolculuk meşakkatine katlanılır.' Bunlardan birincisi Mekke'deki Mescidi Haram, benim Medine'deki Mescidi Nebevi ve üçüncüsünün de Kudüs'teki Mescidi Aksa olduğunu bildirmektedir." İfadelerini kullandı. Program kılınan Tesbih namazı, yapılan dua ve cami çıkışı cemaate çiğköfte ikram ile son buldu. (Adıyaman Basın)